– Jeg har spilt fotball så lenge jeg kan huske, og begynte å interessere meg for freestyling street football i 2015, forklarer unggutten til VG.

Han har lagt ut en del av triksene sine på Instagram, og mye av inspirasjonen er hentet fra nettopp Neymar. Det var på den brasilianske superstjernens Instagram-konto han ble klar over konkurransen.

Nylig fikk Leon beskjed fra Neymar og hans speidere i @redbullneymarjrsfive om at han er én av de syv som får være en del av Neymars «five-a-side»-lag – som altså bærer navnet «JR’s global five team 2021» – i Qatar senere i år. Neymars fulle navn er Neymar da Silva Santos Júnior, men han er verdenskjent som Neymar, eller Neymar JR, derav lagnavnet.

Her er de syv som skal spille for Neymars lag:

– Neymar er mitt store fotballidol. Det å bli valgt av ham blant så mange utrolige talenter verden rundt, og i tillegg få møte ham, føles helt uvirkelig og har vært min store drøm, sier Leon som altså nå skal delta i en turnering mot lag fra hele verden.

I uttakskonkurransen gjaldt det å vise kreative triks for å overbevise Neymar og teamet hans om å få en plass blant de utvalgte.

– Ingen har blitt valgt ut fra Norge før, og dette er ekstra spennende, forteller Leon som også har latt seg inspirere av norske Tobias Becs – en av verdens beste freestyle fotballtriksere.

STJERNEMØTE: Neymar, her i aksjon mot Argentina i Copa America i juli, skal møte sine syv utvalgte spillere i Qatar – deriblant norske Leon Gillies Mannes. Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Leon driver både med freestyling street football og «vanlig» fotball. Til daglig spiller 18-åringen venstre ving for Hundvåg sitt A-lag i 4. divisjon, og går toppidrett fotball tredje året på Jåttå videregående skole. Han har ambisjoner om å nå langt innenfor fotball.

– Jeg ønsker å utvikle meg videre på et internasjonalt nivå, avslutter ballkunstneren som håper at veien videre blir fotballstipend og videre utdannelse i USA.

Det kan jo også tenkes at Neymar gir ham et par gode råd på veien når de møtes om kort tid.

– Tidspunktet for avreise til Qatar er ikke helt avklart, og jeg venter på mer informasjon, sier Leon.

UTTAKSMELDINGEN: Denne beskjeden fikk Leon Gillies Mannes nylig fra teamet rundt Neymar.