– Ada er en leder for laget. Vi trenger henne. Hun mistet mange måneder med skader, men da hun kom tilbake hadde hun en «aura». Hun er veldig viktig, sier Amandine Henry til VG mens hun står med pokalen for banens beste i høyre hånd og gestikulerer med den venstre.

Henry scoret på et vanvittig langskudd da Lyon tok ledelsen 1–0 etter seks minutter. Senere scoret Hegerberg 2–0 før hun serverte Catarina Macario til 3–0. Til slutt vant det franske laget 3–1.

Etter kampen ble Hegerberg sendt i rutinemessig dopingkontroll, og hun dukket derfor ikke til intervjuer med andre medier enn rettighetshaverne. Men nederst på tribunen rakk hun å finne frem til ektemann Thomas Rogne, som spiller i greske Apollon Smyrnis, og delte ut kyss i seiersgledet. Hun kysset også pokalen og jublet med far Stein Erik Hegerberg og mor Gerd Stolsmo.

Med drømmefinalen beviste Hegerberg at hun er tilbake på øverste nivå etter nesten to år ute (januar 2020-oktober 2021) med skade i korsbåndet og leggen.

– Hun er en stor spiller. Hun er bare utrolig. En fantastisk spiss som alltid trår frem i de riktige øyeblikkene, og i de største kampene, sier Lyons keeper Christiane Endler til VG.

VISER VEI: Ada Hegerberg trekkes frem som en stor leder for Lyon. Her rett før Champions League-pokalen skulle løftes. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Hun er fra Chile og snakker spansk, fransk og engelsk. Endler forteller at hun har et nært vennskap med Hegerberg utenfor banen.

– Hun er en herlig person. Vi er tette utenfor banen. Jeg er veldig stolt av alt hun har gjort. Det var ikke lett å komme tilbake fra skaden. Hun fortjente dette, og ønsket det mer enn noen andre. Dere i Norge bør være veldig stolte av Ada, sier Endler tydelig.

– Hvordan har det vært å få Hegerberg tilbake på laget?

– Hun er alltid en stor leder i laget. Hun motiverer oss og prater med oss og er veldig profesjonell. Ada er et eksempel for oss alle, og motiverer oss gjennom dette, svarer Endler.

Lyon og Hegerberg har nå vunnet Champions League seks av de siste syv årene. Hegerberg mistet finalen i 2020 mot Wolfsburg med skade, men i fire av finalene om det store trofeet har Hegerberg scoret. Hun er den første til å score i fire Europa-finaler siden Real Madrid-legenden Alfredo di Stefano (scoret i fem finaler på rad, fra 1956 til 1960).

– Hun elsker store kamper, som hele laget. Du så i kveld at hele laget var bra og klare for dette, sier Lyon-helten Eugénie Le Sommer til VG. 33-åringen har vunnet Champions League åtte ganger med klubben.

På spørsmål om Hegerbergs prestasjoner i finalen, svarer hun:

– Ada var bare Ada. Vi vet hva hun kan gjøre, og hjalp oss mye. Det er så klart målene hun gjør, men det er også alt presset hun legger på forsvaret, svarer Le Sommer.