– I kveld var vi nødt til å vinne, sier Mané i et TV 2-vist intervju etter kampen.

Liverpool ligger à poeng med Manchester City med to kamper igjen å spille. Men Erling Braut Haalands nye klubb har en match til gode. City møter Wolverhampton på bortebane onsdag.

– Et stort resultat. En stor prestasjon, sier Klopp.

– Vi klarte det og det er jeg veldig stolt av, mener han.

Liverpool har allerede sikret seg ligacupen og lørdagens FA Cup-finale mot Chelsea sto langt fremme i managerens hode i laguttaket tirsdag. Fem normale førstevalg fikk hvile fra start.

– Vi har selv satt oss i denne situasjonen. Det er positivt, men det er selvfølgelig tøft, sier Klopp.

Likevel klarte Liverpool de har greid i 19 av 19 forsøk denne sesongen: Å slå et lag fra tabellens nedre halvdel – Aston Villa ligger som nummer 11. Ifølge statistikktjenesten Opta har Liverpool vunnet samtlige 19 kamper med en målforskjell på elleville 54–5.

Nevnte Haaland ble også tema på pressekonferansen etter kamp, ifølge The Times-journalist Charlotte Dunker. Tirsdag ettermiddag bekreftet Manchester City enighet med Dortmund om en overgang for Haaland og Klopp ble spurt om hvor mye bedre tittelrivalen ville bli med Haaland fra neste sesongen.

– Veldig mye bedre, han er en god spiller. Han er et skikkelig beist. Dessverre en veldig god signering, sa Klopp.

VILL(A) START: Douglas Luiz ga Aston Villa 1–0 etter bare to minutter. Foto: Nick Potts / Pa Photos

Det gikk bare to minutter før det smalt på Villa Park.

Ollie Watkins fikk kampens første sjanse da Villa-spissen sto i offside, men ikke ble stoppet av dommer John Moss og hans team. Det skapte sinne hos Liverpool-stopperne Virgil van Dijk og Joel Matip.

– Jeg tror det var offside, sier Klopp.

I den påfølgende situasjonen briljerte Lucas Digne med innleggsfoten. Douglas Luiz fikk to sjanser. Brassen var på returen fra landsmann over Liverpool-keeper Alisson Becker. Dermed stormet det i Birmingham. 1–0 til hjemmelaget.

– Det var selvsagt ikke etter planen, men steg for steg tok vi kontroll på kampen, sier manageren.

Liverpool brukte bare tre minutter på å kvittere. Villa-stopper Tyrone Mings fikk ikke kontroll på en dødball fra gjestene. Dermed tok Liverpool-stopperne over – van Dijk via Villa-keeperen til Matip.

Den tyskfødte kameruneren dyttet inn utligningen til 1–1 før begge stopperne gjenopptok irritasjonen mot dommer Moss. 51-åringen leverte ingen god 1. ongang.

UTLIGNET: Joel Matip scoret etter feilen til Tyrone Mings (stående). Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Så holdt Allison Becker på å rote det ordentlig til, men Liverpool-keeperen slapp med skrekken. Før Fabinho gjorde omtrent det samme. Etter feilpasningen holdt midtbaneankeret seg bak på låret.

Hvis det er en strekk kan han være ferdig for sesongen. Fabinho forsvant ut og kaptein Jordan Henderson kom på banen. Ifølge Klopp er det usikkert hvor alvorlig skaden er foran sesongens fire siste kamper.

Naby Keita fikk en gigantsjanse etter omgangens beste Liverpool-angrep. Men Keita bommet på ballen på blank goal. Keita var en av fem endringer Liverpool gjorde med FA-cupfinalen bare fem dager unna.

Mohamed Salah, Jordan Henderson, Thiago og Ibrahima Konate startet på benken, mens Andy Robertson ikke var med troppen. Inn kom Joel Matip, Kostas Tsimikas, Naby Keita, Curtis Jones og Diogo Jota.

DUELL MED LEGENDEN: Jürgen Klopp med Aston Villa-manager og Liverpool-legende Steven Gerrard på sidelinjen. Foto: CARL RECINE / Reuters

Liverpool-back Trent Alexander-Arnold fikk to sjanser på frispark det første kvarteret av 2. omgang. Forsøkene var gode fra høyrebackens høyrefot, men ballen smatt noen centimeter på utsiden av begge stolpene til Villa-keeper Emiliano Martínez.

Så kom Mané-scoringen.

Luis Diaz satte Tyrone Mings under press på nytt. Innlegget fra venstre var perfekt.

Sadio Mané justerte seg lynraskt, kom seg løs og headet ballen inn i det lengste hjørnet med fantastisk kontroll.

– En fantastisk verdensklasse spiller, beskriver Klopp etter kampen.

Tidligere Liverpool-spiss Danny Ings fikk en stor mulighet til utligning. Men da var Allison Becker på plass. Den dirgre keeperkroppen tettet alle muligheter for scoring.

Ings fikk en ny mulighet fra spiss vinkel. Men Allison dro opp en ny matchvinnende redning.

Aston Villa-spissen ble satt i offside av Virgil van Dijk & co. fem minutter før slutt. Ballen smalt i mål, men offsidespesialistene i Liverpools strålende backkjede hadde full kontroll. Nå var også dommer Moss med på notene.