– Jeg har ikke ord. Det var helt sykt. Det var drit gøy, sier McGrath på telefon fra hotellrommet til VG.

Rennvinneren, som tok sin andre verdenscupseier, var tydelig rørt etter målgang. Han forteller at dette ble en historisk dag på flere måter.

– Det er første gang i karrieren jeg har vunnet to renn på rad, på noe nivå. Vi har kriget så mye for å komme hit. Det eneste kjipe i dag er at Lucas ikke er der med meg. Han er den sterkeste alpinisten jeg kjenner. For en sesong vi har hatt, sier McGrath til Viaplay.

VANT: Atle Lie McGrath leverte en kruttsterk finaleomgang. Det holdt til seier etter å ha vært nummer tre etter førsteomgang. Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Etter en drøm av en førsteomgang, hadde Lucas Braathen det beste utgangspunktet av samtlige, men sviktet. Han ble til slutt nummer elleve - 1.22 bak McGrath.

Han var svært skuffet i målområdet, men gikk rett bort til bestekompisen og gratulerte med seieren. Etterpå ble han liggende i snøen lenge.

– Det betyr mer enn man kan beskrive. Jeg vet hvor jævlig det kan være. Det er utrolig kjipt når man leder og faller så langt bak. Og da at han kan komme rett bort å gi meg en klem... Vi var begge veldig slitne og køddet med at vi misunnet de som røk i første omgang og fikk ferie, sier McGrath til VG.

McGrath og Henrik Kristoffersen startet henholdsvis tredje- og nest sist i finaleomgangen.

McGrath fortsatte å imponere, og sikret seg norsk seier da han suste inn til ledelse som den første av de tre. Etter noen nervepirrende minutter i målområdet, kunne han til slutt juble for seier.

Henrik Kristoffersen hadde en feil mot slutten av løypen, men 27-åringen hentet seg mesterlig inn igjen. I mål var han 37 hundredeler bak McGrath.

Dermed vinner Rælingen-løperen verdenscupen i slalåm.

– Det er bare å ta av seg hatten for den andreomgangen Atle leverer. Det er utrolig sterkt. Det kunne blitt jevnt om jeg ikke hadde gjort den feilen. Men jeg er utslitt, og har ikke vært i form på en stund, sier Kristoffersen til Viaplay.

I likhet med McGrath, var Kristoffersen full av nerver i dag.

– Jeg har aldri vært med å kjempe om en kule på siste dagen på denne måten. Den følelsen jeg har hatt i dag, har jeg aldri hatt tidligere. Jeg ga ikke full gass i førsteomgang. Jeg måtte kjøre mer «safe». Jeg var ikke sikker i andreomgang heller, men jeg kjørte bra da også. At den feilen kommer, går greit.

NY VERDENSCUPKULE: Henrik Kristoffersen vant slalomcupen for tredje gang i karrieren. Foto: Alessandro Trovati / AP

Alexander Steen Olsen imponerte stort under gårsdagens storslalåm, men fikk det tyngre i dag. En uheldig feil ødela for 20-åringen i finaleomgangen.

Han ble til slutt nummer 16. Timon Haugan ble nummer fem, mens Sebastian Foss-Solevaag endte på 22.-plass.