I april takket Astrid Uhrenholdt Jacobsen (33) for seg etter en lang og innholdsrik karriere i skisporet.

Status ved endt karriere: Tre VM-gull. Ett OL-gull. 41 pallplasser i verdenscupen.

Nå skal 33-åringen ta med seg ekspertisen inn i fjernsynsruten. Denne sesongen blir nemlig Uhrenholdt Jacobsen å finne i NRKs TV-studio, hvor hun skal bidra med kunnskap og analyser i kanalens langrennssendinger.

– Astrid kommer inn som et tillegg til ekspertteamet vi har fra før. Hun er en ny og reflektert stemme, og har erfaring som vil styrke laget. Hun har vært tett på langrennsmiljøet lenge, og vi ønsket å få inn en litt ferskere pensjonist, forteller redaksjonssjef NRK Sport, Torbjørn Sarre-Jensen til VG.

Fra før jobber blant annet Fredrik Aukland og Torgeir Bjørn som langrennseksperter for kanalen.

Uhrenholdt Jacobsen er også leder for Norges idrettsforbunds utøverkomité og er representant i idrettsstyret. Utøverkomiteen skal representere interessene og synspunktene til eliteutøvere som driver idrett organisert av idrettslag og særforbund i Norges idrettsforbund.

– Hun er klok og har tydelige meninger, også må vi prøve å få balansert dette. Vi har hatt grundige samtaler om hennes rolle i utøverkomiteen knyttet opp mot ekspertrollen hos oss. Astrid skal snakke om konkurransen der og da, og hvilke prestasjoner som har vært gode og dårlige. Også må hun være klok rundt hvordan hun uttaler seg og hvilke saker hun uttaler seg om. Vi har snakket med Astrid og internt om hvordan dette løses for å unngå at det blir en rollekonflikt, sier Sarre-Jensen.

Uhrenholdt Jacobsen holder fremdeles på med legestudier, og er i første omgang engasjert av NRK ut denne sesongen. TV-jobbingen vil ikke kollidere med studiene. Hun er etter planen ferdig utdannet til våren.