Newcastle – Manchester City 2–2

Shelvey banket inn 2-2 fra distanse to minutter før full tid. Scoringen førte til at den regjerende mesteren tapte viktig terreng i gullkampen. Avstanden til serieleder Liverpool er 11 poeng etter sistnevntes seier over Brighton senere lørdag.

Shelvey spilte 47 kamper og scoret to mål for Liverpool mellom 2010 og 2013. Han ga dermed gamleklubben en hjelpende hånd i jakten på sitt første seriegull siden 1990, i en kamp Manchester City dominerte.

– Vi spilte på et bra nivå, men vi slapp inn ett mål i hver omgang og fikk det vanskelig med at de forsvarte seg lavt. Vi skapte nok sjanser til å score flere mål, men dessverre ville det seg ikke, sa en skuffet Manchester City-trener Pep Guardiola til BBC etter kampen.

Så komfortable ut

Gjestene fra Manchester tok riktignok kommandoen i oppgjøret da toppscorer Raheem Sterling sendte dem i ledelsen etter 22 minutter. Da så det hele komfortabelt ut.

Men kun tre minutter senere utlignet backen Jetro Willems for vertene etter flott samspill med Miguel Almirón. Nederlenderen banket ballen ned i det høyre hjørnet, helt utagbart for Ederson. Paraguayaneren Almirón sørget samtidig for sitt første målpoeng i sin ligakamp nummer 24 for klubben.

Jonjo Shelvey (t.h.) banket inn utligningen for Newcastle mot Manchester City. Foto: SCOTT HEPPELL, REUTERS / NTB SCANPIX

Perlescoringer

Dermed måtte Manchester City slite med et kompakt Newcastle resten av kampen. Vertene sto i veien for det som var av skudd frem til den belgiske stjernespilleren Kevin De Bruyne tok saken i egne hender med åtte minutter igjen å spille.

Da mottok han en klarering fra Newcastle-forsvarer, før han tok ned ballen på brystet, lot den sprette én gang og smelte den knallhardt via tverrliggeren og inn til 2-1. Men målet ble ikke like avgjørende som gjestene håpet, for to minutter før full tid utlignet Jonjo Shelvey til 2-2.

– Vi gjør den samme jobben som vi har gjort tidligere sesonger, for det har ikke fungert dårlig. I dag var vi på det samme nivået, men vi klarte ikke å score på sjansene vi skapte, og de scoret på to av sine. Det er sånn som skjer, avsluttet Guardiola.

Manchester City hadde ballen i store deler av oppgjøret, og Newcastle forsøkte så godt de kunne på kontringer anført av artistene Allan Saint-Maximin og Miguel Almirón, men det var til slutt midtbanesliteren Shelvey som ble utslagsgivende for hjemmelaget.