Et selvmål av Ben Mee og scoring av Séamus Coleman avgjorde kampen før det var spilt 20 minutter.

Med seieren klatrer laget fra Liverpool opp på åttendeplass på tabellen, ett poeng bak Wolverhampton. Dermed er det fortsatt mulig for de blå å spille i Europa neste sesong. Syvendeplassen gir nemlig spill i Europaligaen dersom Manchester City slår Watford i FA-cupfinalen.

Everton har vært ujevne i prestasjonene denne sesongen, men den siste perioden har de vært helt strålende på eget gress. Seieren over Burnley var lagets fjerde strake på Goodison Park.

I den perioden har de også slått storklubbene Chelsea, Arsenal og Manchester United uten å slippe inn mål. Totalt har de en målforskjell på 9–0 over de fire oppgjørene.

Et drøyt kvarter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen. Brasilianske Richarlison fyrte av et skudd fra cirka 20 meter. Det var på vei utenfor, men stusset via Burnleys Ben Mee og i mål bak en sjanseløs Tom Heaton.

Tre minutter senere ble ledelsen doblet. Denne gangen var det venstreback Lucas Digne som fyrte av fra distanse. Heaton fikk reddet, men Coleman satte inn returen og sørget for 2–0.

Burnley hadde en ball i nettet før pause, men Ashley Barnes mål ble annullert på grunn av offside. De måtte til slutt reise hjem uten poeng.

Burnley har allerede berget plassen i Premier League. De ligger for øyeblikket på 15.-plass.