Fredag spilte nordmannen seg opp i tetsjiktet i PGA-turneringen i Thousand Oaks med en bogeyfri 64-runde (åtte slag under par). Lørdag kom han så vidt under par.

Mens 23-åringen helt unngikk bogeyer på fredagens runde, gikk det galt umiddelbart lørdag. Utslaget på 1. hull havnet langt ute i vegetasjonen, og han måtte finne seg i sin første bogey siden 10. hull på åpningsrunden.

Hovland har ikke for vane å la seg prege av et dårlig hull, og han slo tilbake med birdie på 2., 4. og 6. hull. Men på 8. hull kom en ny bogey, og han var bare ett slag under par halvveis.

En ny birdie på 10. hull sendte ham to slag under for dagen og 11 under totalt. Men så ble det bogey igjen på 15. hull. En birdie på 17. hull ga håp om en sterk avslutning, men den ble knust da han på siste hull måtte tåle dagens tredje bogey.

I alt er Hovland ti slag under par, og det holder bare til delt 31.-plass før siste runde søndag. Nordmannen falt ni plasser i løpet av lørdagens runde.

Det er ni slag opp til den ledende amerikaneren Justin Thomas. Ett slag bak ham følger Jon Rahm fra Spania, mens treer Lanto Griffin er ytterligere et slag bak. Tre spillere ligger på 16 slag under par.