Med Gabrielsen i startoppstillingen så Toulouse lenge ut til å ta sin første seier siden oktober. Istedenfor måtte laget gå poengløse av banen for 14. gang i inneværende Ligue 1-sesong.

Tabelljumboen ledet 2-1 til det gjensto et drøyt kvarter, men fire Brest-scoringer resulterte i 2-5-tap i det som var Gabrielsens første kamp i fransk eliteserie. Den tidligere Molde-kapteinen debuterte for klubben i cuptapet mot Saint-Pryve Saint-Hilaire fra nivå fire forrige uke.

Gabrielsen fikk en lei start på kampen da han opphevet offsiden som medførte at Yoann Court kunne sende gjestene i ledelsen etter sju minutter.

Toulouse snudde kampen takket være to hodestøt av midtstopper Bafode Diakite, men scoringer signert Gaëtan Charbonnier (2), Hiang'a Mbock og Irvin Cardona resulterte i at Toulouse nå har tapt elleve kamper på rad i alle turneringer.

Gabrielsen opphevet også offsiden da Cardona fastsatte sluttresultatet like før slutt. Noen drømmedebut i fransk Ligue 1 ble det med andre ord ikke for 27-åringen.

Haitam Aleesami var ubenyttet reserve for Amiens i 1-2-tapet mot Montpellier. Laget er fem poeng foran Toulouse, men har én kamp mindre spilt.