Gabrielsens Ligue 1-debut endte i mareritt

Ruben Gabrielsen så ut til å få en flott debut for Toulouse i fransk eliteserie, men bunnlaget kollapset og slapp inn fire mål de siste 18 minuttene mot Brest.

Ruben Gabrielsen og Toulouse gikk på nok et tap lørdag kveld. Ruben Gabrielsen og Toulouse gikk på nok et tap lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Med Gabrielsen i startoppstillingen så Toulouse lenge ut til å ta sin første seier siden oktober. Istedenfor måtte laget gå poengløse av banen for 14. gang i inneværende Ligue 1-sesong.

Tabelljumboen ledet 2-1 til det gjensto et drøyt kvarter, men fire Brest-scoringer resulterte i 2-5-tap i det som var Gabrielsens første kamp i fransk eliteserie. Den tidligere Molde-kapteinen debuterte for klubben i cuptapet mot Saint-Pryve Saint-Hilaire fra nivå fire forrige uke.

Gabrielsen fikk en lei start på kampen da han opphevet offsiden som medførte at Yoann Court kunne sende gjestene i ledelsen etter sju minutter.

Toulouse snudde kampen takket være to hodestøt av midtstopper Bafode Diakite, men scoringer signert Gaëtan Charbonnier (2), Hiang'a Mbock og Irvin Cardona resulterte i at Toulouse nå har tapt elleve kamper på rad i alle turneringer.

Gabrielsen opphevet også offsiden da Cardona fastsatte sluttresultatet like før slutt. Noen drømmedebut i fransk Ligue 1 ble det med andre ord ikke for 27-åringen.

Haitam Aleesami var ubenyttet reserve for Amiens i 1-2-tapet mot Montpellier. Laget er fem poeng foran Toulouse, men har én kamp mindre spilt.