– Vi må leve med favorittstempel og forventer at vi skal ta oss videre, men vi tar absolutt ikke lett på denne utfordringen, sier Engen til VG.

Onsdag møter hun klubben som hun tilbrakte ett og et halvt år i, hvor hun fikk sitt store gjennombrudd som fotballspiller.

– Minnene jeg har fra LSK var at vi var veldig suverene i Toppserien og i cupen. Jeg fikk mitt store gjennombrudd der, og ble tatt ut på landslaget for første gang.

Trønderen har notert seg for 31 landskamper, vunnet både serien og cupen i Tyskland, og spilt Champions League-finale mot Lyon.

Wolfsburg - LSK Kvinner kan du se direkte på VG+ fra klokken 18.

– Skal prøve å få et bortemål

Tapet i finalen gjør Syrstad Engen revansjelysten til å ta seg til nok en finale, og første hinder blir mot de kanarigule. Den første av to kamper spilles i Wolfsburg, mens returoppgjøret spilles i Györ i Ungarn.

Dette er grunnet de siste corona-restriksjonene i Norge. LSK Kvinner får dermed en ukes treningsleir i Ungarn, ettersom laget reiser umiddelbart til Györ for oppladning til kamp nummer to.

GODE MINNER: Det ble en suksessrik periode for Ingrid Syrstad Engen i LSK Kvinner. Her da hun scoret i 5–0 seieren over Vålerenga i 2018. Foto: Jostein Magnussen

LSK Kvinner har fått fire treningskamper frem mot Champions League-oppgjøret. Der har det blitt 17 mål, i kamper mot Stabæk, Kolbotn og Lyn (to kamper).

– Vi har fått gode svar på hvordan vi ønsker å fremstå, også er det jo noe helt annet når vi nå skal opp mot en europeisk stormakt, men jeg tror jentene er fysisk klare for kampen, sier LSK Kvinner-trener Knut Slatleim.

«I en vanlig verden» hadde hovedtreneren ønsket sterkere motstand, men Slatleim har planen klar mot tyskerne fra Wolfsburg.

– Vi skal prøve å få en levende kamp, også få med oss et bortemål, sier han.

NY TRENER: Knut Slatheim har gått fra assistenttrener til hovedtrener, etter Hege Riises avgang. Foto: Vidar Ruud

Brunost med til Tyskland

Emilie Haavi (28) blir viktig for LSK Kvinner i kampen mot den tyske storkanonen. Hun ble kåret til årets spiller i Toppserien i forrige sesong av NTB.

– Det er en veldig stor utfordring for oss, men vi må gå inn med en innstilling om at vi har alt å vinne, også får vi sett hvor høyt nivå de beste har, sier kantspilleren til VG.

Haavi har et godt forhold til tidligere lagvennine Ingrid Syrstad Engen.

– Vi holder jevnlig kontakt, også har vi snakket litt ekstra til denne kampen her. Jeg var på butikken og kjøpte brunost til henne i går, og gleder meg til å se henne, sier Haavik.

HOLDER KONTAKTEN: Emilie Haavi og Ingrid Syrstad Engen holder jevnlig kontakten, selv etter Syrstad Engen meldte overgang til Wolfsburg. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Syrstad Engen ler da VG nevner brunost-kjøpet.

– Vi vet jo ikke når vi får dra hjem igjen, så man kjenner på at man savner de hjemme. Da tenkte jeg at det er greit at jeg spør om hun kunne kjøpe meg en brunost.

– Jeg er egentlig ikke veldig glad i det engang, men det ble bare slik at nå trenger jeg det. Det var bra at hun fikset det, sier Syrstad Engen lattermildt.

Om det blir seier eller ei, så skal brunosten leveres etter kampen i Tyskland. Også Karina Sævik spiller for det tyske storlaget Wolfsburg.