Sverre Røiseland er ikke bare mannen til Marte Olsbu Røiseland, men også en viktig konsulent og trener. I solskinnet i Anterselva strålte de etter tredjeplassen. Sverre Røiseland er ikke bare mannen til Marte Olsbu Røiseland, men også en viktig konsulent og trener. I solskinnet i Anterselva strålte de etter tredjeplassen. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Olsbu Røiseland endelig på pallen. Da ble ektemannen stolt.

Marte Olsbu Røiseland hadde to 4.-plasser på rad på sprinten. Da det endelig ble pallplass ble hun hoppende glad og takket ektemannen.

ANTERSELVA: – Han er veldig viktig for meg. Det er flott å ha en slik støtte fra en person som kjenner meg så godt og som vet hva som skal til for å prestere i toppen, sa Marte Olsbu Røiseland før sprinten i Anterselva. Hun snakket om ektemannen Sverre Røiseland.

Han er trener for det norske utviklingslandslaget for kvinner. Men denne helgen er han med for å hjelpe til de aller beste norske skiskytterne i Anterselva. Og en av de aller beste norske skiskytterjentene er han gift med. Torsdag ettermiddag gikk han fullt og helt inn for å støtte sin kone i løypa.

– Han heiet og sekunderte. Jeg hørte ham underveis, fortalte hun da hun traff mediene etter rennet.

Sverre Røiseland er med i det norske støtteapparatet i Anterselva. Han er også ektemannen til Marte Olsbu Røiseland som synes det er veldig morsomt å reise på tur med mannen. Han var stolt ga en klem, og hun takket ham for støtten. Foto: Kurt B.M. Haugli

Giftermålet som hjalp

Partneren var ikke langt unna og hadde ingen problemer med å takke kona for innsatsen med en god klem og et kyss på kinnet.

– Det er gøy. Det hjelper å ha giftet seg, sa han og gliste. De to som har vært sammen i årevis, ble formelt kone og mann i august i fjor.

Vis fakta ↓
Programmet i Anterselva

Men det hjelper ikke å være lovlig gift. På skiskytterhotellet ti minutter nede i dalen for stadion i Anterselva, er de to nødt til å gå hver til sitt.

– Det er litt trangt på hotellet, så det er blitt til at jeg deler rom med Synnøve Solemdal, mens han sover sammen med en av de andre trenerne.

Men de har likevel mye kontakt i løpet av dagen.

– Som toppidrettsutøver handler det mye om trygghet. Det er veldig mye stress og inntrykk i løpet av en dag. Det å ha en rundt seg som man kan stille de dummeste spørsmålene, er viktig, sier Sverre som er klar til å svare, støtte og backe opp kona til enhver tid.

Etter to fjerdeplasser på de to siste verdenscupsprintene smakte det ekstra godt med en pallplass i Anterselva for Marte Olsbu Røiseland. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Dødssliten

– Det er lenge siden jeg har vært så sliten, sa Marte Olsbu Røiseland etter løpet.

De to siste sprintene i verdenscupen har endt med den velkjente sure fjerdeplassen.

Men da Laura Dahlmeier stivnet fullstendig de siste meterne i Anterselva, var det klart. Marte Olsbu var på pallen igjen. Der har hun ikke vært siden Nove Mesto før jul.

– Det er en skikkelig god følelse. Jeg var helt sikker på at det skulle bli en fjerdeplass, men jeg vil jo på pallen selv om fjerde er bra det, fortalte hun etter løpet.

Hun syntes det var fælt å se på at Laura Dahlmeier fikk store problemer på oppløpet og nesten sto stille etter å ha ledet løpet lenge. Dahlmeiers kollaps ga norsk suksess.

Tiril Eckhoff ble nummer 15, Ingrid Landmark Tandrevold nummer 24 og Synnøve Solemdal nummer 69.

Vinner ble tsjekkiske Marketa Davidova. Hun tok sin første verdenscupseier. På annenplass Kaisa Mäkäräinen. Det var bare 3,5 sekunder som skilte de tre første.