– Jeg er veldig fornøyd. Det var en veldig tøff start mot et veldig godt lag. Du så hva planen deres var. Vi måtte omstille oss. Vi brukte litt tid på det, sa manager Jürgen Klopp til TV 2 etter kampen.

– Vi scoret et mål som var eksepsjonelt, og da vi fikk en god start på andre omgang kontrollerte vi kampen, sa Klopp til BT Sport.

Liverpool sikret med seieren avansement til åttedelsfinalen i Champions League. 42 minutter var spilt på Johan Cruijff Arena da Jordan Henderson fant Salah med en pasning inne i feltet, og på herlig frekt vis vippet han inn åpningsmålet, og sitt sjette mål så langt i turneringen.

Et par minutter senere burde Darwin Nunez ha doblet ledelsen, men klarte på utrolig vis å treffe stolpen istedenfor det gapende målet.

Men spissen fikk sin revansj tidlig i andre omgang da han headet corneren fra Andy Robertson i nettet via stolperoten.

TO STRAKE: 19 år gamle Harvey Elliot scoret mot Rangers i forrige Champions League-oppgjør, og her jubler han etter å ha satt inn 3–0 mot Ajax. Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters

Etter 52 minutter var Salah servitør med en legger gjennombruddspasning, og Harvey Elliott banket ballen i nettaket fra spiss vinkel inne i feltet.

Må vinne stort

Dermed var det også «game over», og det ørlille håpet Ajax hadde om å ta igjen Liverpool i gruppen forsvant i løpet av få minutter.

Gruppeleder Napoli skal for øvrig tape med styggere sifre enn 1–4 på Anfield neste uke dersom topplasseringen skal ryke, og det spørs om Liverpool-manager Jürgen Klopp prioriterer gruppeseier i det tøffe kampprogrammet frem mot VM-pausen.

Ajax gikk offensivt ut onsdag kveld, og etter tre minutter hadde Steven Berghuis en avslutning i stolpen til side for en utspilt Alisson i Liverpool-målet.

Hjemmelaget hadde det spillermessige overtaket, og Dusan Tadic burde scoret etter 36 minutter da han sto umarkert inne i feltet. Da serberen nølte med avslutningen kom Trent Alexander-Arnold til og fikk ryddet opp.

PS! Napoli vant 3–0 mot Rangers i den andre kampen i gruppen. Leo Skiri Østigård fikk sin andre kamp fra start for Napoli, og headet inn 3–0-målet.

Gruppe A:

Ajax (Nederland) – Liverpool (England) 0-3 (0-1) Mål: 0-1 Mohamed Salah (41), 0-2 Darwin Núñez (48), 0-3 Harvey Elliott (51).

Napoli (Italia) – Rangers (Skottland) 3-0 (2-0) Mål: 1-0 Giovanni Simeone (11), 2-0 Simeone (16), 3-0 Leo Skiri Østigård (80).

39.835 tilskuere.

Leo Skiri Østigård spilte hele kampen for Napoli.

Gruppe B:

Brugge (Belgia) – Porto (Portugal) 0-4 (0-1) Mål: 0-1 Mehdi Taremi (33), 0-2 Evanilson (57), 0-3 Stephen Eustáquio (60), 0-4 Taremi (70).

26.144 tilskuere.

Antonio Nusa spilte 19 minutter som innbytter for Brugge.

Atlético Madrid (Spania) – Leverkusen (Tyskland) 2-2 (1-2) Mål: 0-1 Moussa Diaby (9), 1-1 Yannick Carrasco (22), 1-2 Callum Hudson-Odoi (29), 2-2 Rodrigo De Paul (50).

63.803 tilskuere.

Gruppe C:

Barcelona (Spania) – Bayern München (Tyskland) 0-3 (0-2) Mål: 0-1 Sadio Mané (9), 0-2 Eric Maxim Choupo-Moting (30), 0-3 Benjamin Pavard (90).

84.018 tilskuere.

Inter (Italia) – Viktoria Plzen (Tsjekkia) 4-0 (2-0) Mål: 1-0 Henrikh Mkhitaryan (35), 2-0 Edin Dzeko (42), 3-0 Dzeko (66), 4-0 Romelu Lukaku (87).

71.849 tilskuere.

Gruppe D:

Tottenham (England) – Sporting Lisboa (Portugal) 1-1 (0-1) Mål: 0-1 Marcus Edwards (21), 1-1 Rodrigo Bentancur (79).

Eintracht Frankfurt (Tyskland) – Marseille (Frankrike) 2-1 (2-1) Mål: 1-0 Daichi Kamada (3), 1-1 Matteo Guendouzi (22), 2-1 Randal Kolo Muani (27).