– Det har vært en nyttig, men litt urovekkende tur. Det gjorde inntrykk å være der, sier Klaveness.

Fotballpresidenten deltok på et pressetreff fredag ettermiddag. Der informerte Klaveness og NFF-generalsekretær Karl-Petter Løken om sin reise til Qatar.

Se video fra pressetreffet her.

Det har vært en rekke kontroverser siden VM ble sparket i gang 18. november, der den mest omtalte er FIFAs nekt mot OneLove-kapteinsbindet. Totalt syv VM-nasjoner ønsket å bruke regnbuefargede kapteinsbind under VM.

Markeringen er i konflikt med Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) eget reglement, som innebærer at spillerne har risikert å bli straffet med gule kort og utestengelser. Foreløpig er det ingen land som har trosset FIFA.

Det tyske fotballforbundet har varslet at de vil prøve saken i idrettens voldgiftsrett (CAS).

FIFA-president Gianni Infantino skapte også overskrifter på sin pressekonferanse, der han uttalte «at han føler seg som en homofil og migrantarbeider».

Norge og Danmark er blant landene som ikke støtter Infantinos gjenvalg som FIFA-president. NFF har jobbet for å finne en motkandidat, uten hell.

– NFFs verdier er å være trygg, inkluderende og modig. Det var det Infantino ble valgt inn på i sin tid. Retorikken har i senere tid endret seg. Det er vi veldig bekymret for, sier Løken under pressetreffet.