– Slik ting er akkurat nå så er jeg nok ikke å se der på mandag, sier Johannes Høsflot Klæbo til Adresseavisen.

Skistjernen landet på Værnes fredag ettermiddag etter elleve dager i USA. Der har han stort sett ligget på behandlingsbenken. Markedsdagene til Norges Skiforbund går trolig uten trønderen. De to partene har enda ikke landet noen avtale for neste sesong.

– Min umiddelbare tanke er at det er kjedelig at vi havner i dette hver gang. Jeg synes ikke det er noe artig, og jeg vil vel bruke ordet pinlig om at det skal skje hver gang. Det er noen dager igjen. Så får vi se hvor det ender opp, sier Klæbo i ankomsthallen på Værnes.

For Klæbo er det sportslige opplegget viktigst. Blant annet var flere opphold i høyden et valg verdenscupvinneren tok i fjor – et samarbeid landslaget var med på.

– Det er unødvendig at vi skal havne i denne situasjonen hver gang. Jeg skulle aller helst vært foruten det og sluppet å bruke tid og ressurser på det. Det er dessverre ikke første gangen. Det har vært sånn mange ganger, sier Klæbo.

Landslagssjef Espen Bjervig tror partene blir enige, slik de hittil har blitt i lignende situasjoner.

– Jeg er positiv til å finne en løsning og har stor tro på at vi blir enige om en ny avtale, skriver Bjervig i en SMS til Adresseavisen.

Tidligere denne uken avslørte Klæbo tvil for første gang om fremtiden på landslaget.

«Vi ønsker ikke å gå inn på hvordan kommunikasjonen med forbundet er i forbindelse med ny sesong. Vi har ikke tatt noen beslutning om det blir landslaget eller ikke», skrev skistjernens manager Haakon Klæbo i en e-post til VG og fortsetter:

«Det som er sikkert, er at Johannes kommer til å fortsette på det treningsarbeidet han har startet på mot VM i Trondheim 2025. Det opplegget inkluderer blant annet mange høydedøgn. Så får vi se på hvordan dette blir organisert, utenfor eller innenfor Norges Skiforbund».