Oilers tok også seriegullet denne sesongen, og forsvarte samtidig fjorårets NM-gull etter 3–0-seier i syvende og avgjørende kamp mot Storhamar foran et fullsatt DNB Arena.

– Dette er kanskje det beste gullet jeg noen gang har tatt. Vi lå under i kamper og ingen hadde trua på oss. Dette sier noe om hva som bor i laget vårt. Vi er vinnere. Denne seieren var ekstra god, sier veteranen Tommy Kristiansen til TV 2.

– Det er helt sykt, legger han til.

Oilers hadde flest hjemmekamper i finalen, men Storhamar startet med seier i både Stavanger og på Hamar. Så tok Oilers to strake, før Storhamar endte opp med «matchball» i CC Amfi lørdag.

– Unnskyld uttrykket, men det er helt forjævlig. Fra å ligge under 0–2 i matcher og så ligge under 2–3 på bortebane ... jeg skjønner ikke hva vi har gjort. Det er helt rått, sier Oilers-kaptein Dennis Sveum til TV 2.

KNUSTE STORHAMAR: Stavanger Oilers leverte da det gjaldt som mest og slo Storhamar 3–0 i syvende finalekamp. Foto: Carina Johansen / NTB

For tredje gang i historien ble sluttspillfinalen avgjort etter syv kamper. Da Storhamar ikke maktet å avgjøre på egen is lørdag endte heller Stavanger Oilers opp med den gjeve kongepokalen, og tok «bøtta» for andre sesong på rad.

Etter 20 målløse minutter våknet hjemmelaget for fullt i andre periode. Oilers’ poengkonge i sluttspillet, Martin Lefebvre, sendte vertene i ledelsen etter en overgang, og den kanadiske landsmannen Colton Beck la på til 2–0 noen minutter senere.

Også i fjor ble Storhamar slått i finalen, men da over kun fire kamper.

Nå har Stavanger-klubben nest flest NM-gull i historien med ni totalt. Det første kom i 2010. Vålerenga troner øverst med hele 26 NM-titler.

BEST I AVGJØRENDE: Stavanger Oilers gikk seirende ut av NM-historiens tredje finale som gikk over syv kamper. Foto: Carina Johansen / NTB

De regjerende norgesmesterne holdt 2–0-ledelsen gjennom hele tredje periode, og sekundet før slutt satte Beck inn sitt andre for kvelden i det åpne Storhamar-buret.

Storhamar hadde alt i egne hender lørdag og kunne sikret sin åttende NM-tittel på hjemmebane, men Oilers leverte varene med kniven på strupen.

Dermed sørget seriemesterne for kamp syv i finalen for første gang siden 2014/2015-sesongen. Også da var Oilers og Storhamar lagene som møttes, og førstnevnte trakk det lengste strået.

På vei til finalen slo Oilers både Lillehammer og Sparta Sarpsborg 4–0 i kamper. Storhamar slo Manglerud Star 4–0 i kvartfinalen og Vålerenga 4–2 i semifinalen.