Marte Olsbu Røiseland gjorde et kjempeløp tross fire bomskudd og endte på 4.-plass i VM-jaktstarten søndag. Marte Olsbu Røiseland gjorde et kjempeløp tross fire bomskudd og endte på 4.-plass i VM-jaktstarten søndag. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Olsbu Røiseland kjempet seg opp 21 plasser – kan bli gull verdt

4.-plassen på VM-jaktstarten var på flere måter en opptur for Marte Olsbu Røiseland.

Frolendingen var langt nede etter VM-sprinten. Der hadde hun ambisjoner om medalje, men endte på 25.-plass.

To dager senere har hun fornyet selvtillit og stadig mer å kjempe om i VM. Og dessuten var 4.-plassen viktig med tanke på sammenlagtkampen i verdenscupen.

Olsbu Røiseland er nummer fire totalt, 65 poeng bak den ledende italieneren Lisa Vittozzi. På jaktstarten tok hun innpå alle de tre kvinnene som ligger foran henne i kampen om den gjeve verdenscupkula.

Vant spurtduell

– Jeg synes det er veldig bra å gå seg opp fra 25.- til 4.-plass i dag, med fire bom tross alt. Jeg følte at jeg gjorde det beste ut av det ved å vinne spurten om 4.-plassen, og jeg tar med meg noen poeng inn i sammendraget som kanskje ble det viktigste for meg i dette løpet, sier hun til NTB.

Vittozzi og Dorothea Wierer sprakk fullstendig på standplass med henholdsvis seks og åtte bomskudd på jaktstarten. Vittozzi tok tilbake verdenscupledelsen med sin 10.-plass, mens Wierer ble nummer 20. Anastasia Kuzmina – treer i totalcupen – endte på 6.-plass.

– Jeg kjempet mot Kuzmina, som gikk forbi meg på sprinten, på sisterunden i dag. Jeg var veldig innstilt på å ta de få poengene på henne, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa kvinnen som noterte dagens nest raskeste langrennstid.

Avgjøres i Oslo

Fem individuelle konkurranser gjenstår i verdenscupsesongen. To av dem gås i Östersund, mens det deretter skal gås sprint, jaktstart og fellesstart i Holmenkollen.

Med full klaff betyr det at Olsbu Røiseland kan sikre verdenscupkula på hjemmebane.

59 poeng skiller opp til Wierer og 19 til Kuzmina foran normaldistansen i VM tirsdag.

(NTB)