Etternavnet hans er Dolberg, og han gikk i spissen for Danmarks «B-gjeng» i VM-kvalifiseringskampen mot Moldova: Med et sikkert straffemål etter bare 19 minutter ga Nice-angriperen treneren og lagkameratene akkurat den starten de trengte etter at Kasper Hjulmand skiftet ut ti mann etter den bunnsolide 2–0-seieren over Israel torsdag.

– Vi skal spille tre kamper på seks dager. Vi spiller med et lag som er friskt, motivert og fullstendig klar for denne oppgaven. Og så det å få byttet på spillerne og ha motet til å se de spillerne vi har i troppen, begrunnet den danske landslagssjefen til Kanal5 før avspark.

Det var ikke det eneste som vakte oppsikt før kampen. Også Danmark fulgte etter Norge, Tyskland og Nederlands eksempel med å ikle seg t-skjorter for å sette søkelys på det som skjer i VMs arrangørland Qatar. Danskene sto i ordinære overtrekksjakker under nasjonalsangen, men skiftet til trøyer med påskriften «Football supports change» til lagbildet etterpå.

Åge Hareides erstatter som dansk sjef fikk maks ut av sitt valg. Dermed bør «A-laget» – med blant annet Inter-stjernen Christian Eriksen, Barcelona-spiller Martin Braithwaite, Tottenhams midtbanesjef Pierre-Emil Højberg og Milan-forsvarer Simon Kjær – være uthvilt til Østerrike-matchen i Wien tirsdag.

– Et landslag er ikke 11 spillere, det er en tropp. Jeg er veldig fornøyd med at vi beviste det i dag, sier Hjulmand etter Danmarks største seier i en kvalifiseringskamp noen gang.

Eriksen fikk forøvrig de siste minuttene som innbytter, var involvert i den åttende scoringen og noterte seg for sin 105. landskamp, én mer enn spilleren han alltid er blitt sammenlignet med: Michael Laudrup.

Dolbergs ledermål fra straffemerket betød ketchupeffekt. På de neste 19 minuttene spilte de røde og hvide dynamittfotball og scoret fire til. De to FC Nordsjælland-produktene Mikkel Damsgaard (to mål) og Andreas Skov Olsen (målgivende på begge) koste seg i angrepsrekken sammen med Dolberg, og etter dansk 5–0-ledelse til pause, plusset de på ytterligere tre i 2. omgang og maltrakterte Moldova med hele 8–0 i Herning.

Den siste fulltrefferen ble satt av debutanten Marcus Ingvartsen – også med Nordsjælland-fortid.