Johaug endte på 13.-plass i prologen og kom inn 6,76 sekunder bak den raskeste, Russlands Natalja Neprjajeva.

Sprintløypa i Oberstdorf viste seg å være knallhard, og det ga rom for at kapasitetsløpere også kunne hevde seg. Det hører med til de absolutt sjeldenhetene at Therese Johaug blir såpass bra som nummer 13 i en prolog.

Annamaria Lampic fra Slovenia og Jessica Diggins fra USA ble nummer to og tre bak Neprjajeva.

Therese Johaug i mål etter sprintprologen i verdenscupen i langrenn i Oberstdorf søndag. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Dramatikk

Ane Appelkvist Stenseth ble beste norske med 5.-plass i prologen. Hun var 2,49 sekunder bak bestetiden.

Anne Svendsen (6), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (7), Heidi Weng (12), Lotta Udnes Weng (16) og Tiril Udnes Weng (23) er også alle klare for finalene senere søndag.

Størst dramatikk skapte den polske 19-åringen Eliza Rucka. Hun kollapset i sporet og ble fraktet bort fra stadion med scooter. Hun klarte etter hvert å gå ved egen hjelp, og det virket som om hun klarte seg bra. Det bekreftet også lege Jan Tauscher overfor svenske Expressen.

Rucka lider av en sykdom, og det har også hendt før at hun har besvimt i sporet.

Klæbo sprudlet

I herreprologen viste Johannes Høsflot Klæbo at formen er god selv om han brøt lørdagens skiathlon omtrent halvveis. Han sprudlet og var bestemann med landslagskollegene Erik Valnes og Pål Golberg på plassene bak.

Valnes ble slått med 2,72 sekunder, mens Golberg var 5,03 sekunder bak på den klassiske sprinten.

Håvard Solås Taugbøl ble nummer fem og Gjøran Tefre nummer sju. Sindre Bjørnestad Skar ble nummer 17 og er også klar for finalen.

Johannes Høsflot Klæbo imponerte i søndagens sprintprolog i Oberstdorf. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

I likhet med Klæbo brøt også Emil Iversen lørdagens skiathlon, og han var ikke klar igjen søndag. Iversen ble distansert med hele 17,09 og endte på 37.-plassen.

Det virker som om Iversen er helt ute av slag, og han ønsket ikke å snakke med pressen etter løpet.

Sprintløypa i Oberstdorf er av det svært tøffe slaget. Franske Lucas Chanavat, som er Klæbos hardeste rival i sprintkonkurranser, ble for eksempel bare nummer 27 i prologen. Det holdt likevel til å bli blant de tretti som får gå kvartfinale senere søndag.

(©NTB)