Etter to tap på rad er King og «The Cherries» tilbake på vinnersporet i den engelske toppdivisjonen. Nordmannen var nest sist på ballen da Callum Wilson scoret 1-0, og han skaffet frisparket som ga 2–1. Wilson ble kampens helt da han satte inn sitt andre mål til 3–1.

Bournemouth tok med det sesongens første hjemmeseier. Samtidig klatret klubben til 8.-plass på tabellen.

Skudd i krysstanga

Kampens første virkelig store sjanse kom etter 18 minutter da Evertons Richarlison dunket til fra avstand, men ballen føk i krysstanga og over mål.

Minutter senere fikk Bournemouth en corner fra høyre. Etter en stuss havnet ballen hos King på bakerste stolpe, og nordmannen satte ut venstrefoten tilsynelatende for å avslutte på mål. Ballen traff leggen hans og endte hos Wilson, som stanget inn 1–0.

Etter en jevnspilt omgang suste Everton i angrep minuttet før hvilen. Nevnte Richarlison slo inn fra høyre og fant Dominic Calvert-Lewin foran mål. Briten klatret på en Bournemouth-forsvarer og headet inn utligningen.

Joshua King gratulerer lagkamerat Callum Wilson etter scoringen. Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS

Wilson-dobbel

Med litt over 20 minutter igjen av kampen, dro King seg fri på venstresiden og satte fart fra egen banehalvdel. 27-åringen ble felt og skaffet frispark på hjørnet av Evertons sekstenmeter. På perfekt vis skrudd Ryan Fraser kula lavt innover mellom forsvar og keeper. En Everton-forsvarer var nær ballen og flikket den rett i nettet til 2–1.

Fem minutter senere ble Wilson spilt gjennom fra Diego Roco, og alene med keeper var engelskmannen iskald og lobbet inn 3–1.

Med seieren har Bournemouth syv poeng etter fem kamper, det samme som Everton.