Leipzig (Tyskland) – Salzburg (Østerrike) 2-3

Gulbrandsen ble den store helten i det dramatiske oppgjøret. Salzburg ledet 2-0 til pause, men hjemmelaget i Tyskland kom tilbake.

Det siste målet til Leipzig ble scoret av den danske landslagsspilleren Yussuf Poulsen i det 82. minutt.

Gulbrandsen ble kastet innpå rett etter 2-2-målet, og minuttet før slutt trillet han ballen ned i det ene hjørnet til 3-2 alene med keeper etter en mønsterkontring. Hannes Wolf er nok fornøyd med den målgivende pasningen, som ble slått med hælen.

Den norske spissen løp ut til sidelinjen etter scoringen og ble overfalt av lagkameratene.

– Jeg er målløs, sa matchvinner Gulbrandsen etter kampen ifølge østerrikske presse.

– Dette gir oss en veldig god start på europaligaen. Hvis du mister en 2-0-ledelse, føles det enda bedre å score det tredje målet. Da jeg kom inn, forsøkte jeg bare å spille på farten min. Akkurat som i helgen så Hannes løpet mitt, og jeg er glad det fungerte igjen, tilføyde han.

Salzburgs Fredrik Gulbrandsen scoret seiersmålet mot Leipzig torsdag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix

Seieren mot Leipzig betyr at østerrikerne har full pott sammen med Celtic. Rosenborg gikk på et sent 0-1-tap mot Brendan Rodgers menn i første kamp i gruppe B.

Torsdagens oppgjør mellom RB Leipzig og RB Salzburg var av det spesielle slaget da begge klubber er sponset av energidrikkeprodusenten Red Bull og begge lags hjemmearena heter det samme, selv om de er plassert i to forskjellige land.