Avgjørelsen kom etter et styremøte i Den skotske fotballigaen (Spfl). Der ble det bestemt å avslutte eliteserien som følge av koronakrisen.

Klubbene i Skottland ble i forrige uke enige om at det ikke vil la seg gjøre å fullføre sesongen.

Celtic kåres til seriemester, mens Hearts rykker ned. De endelige tabellplasseringene deles ut på bakgrunn av klubbenes poengsnitt per spilte kamp. Det gir kun en eneste endring på tabellen slik den så ut i forkant av mandagens beslutning. St. Johnstone klatrer forbi Hibernian og tar sjetteplassen.

I toppen av tabellen har Celtic 13 poengs forsprang til Rangers i gullkampen. Dermed tar Glasgow-klubben ligagullet for niende sesong på rad. Det er tangering av ligarekorden.

Kristoffer Ajer har 57 kamper og nesten 5000 minutter for Celtics.

Femte i Europa

Celtics administrerende direktør Peter Lawwell var raskt ute med å takke Kristoffer Ajer, Mohamed Elyounoussi og resten av spillerne for innsatsen.

«Jeg er så stolt over laget vårt og stolt av alt dere har gitt oss», skriver han på klubbens nettsider.

«Det er selvsagt synd at vi ikke fikk fullført ligaen foran supporterne våre. Ingen kan samtidig benekte at denne tittelen er svært fortjent», fortsetter Lawwell.

30 kamper

Samtlige klubber hadde spilt 30 kamper med unntak av Rangers og St. Johnstone da ligaen ble stoppet som følge av viruskrisen. Siste kamp ble spilt 11. mars.

Spfl og det skotske fotballforbundet (FA) har mottatt et brev med forsikringer fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om at mandagens beslutning ikke vil få følger med tanke på fordelingen av plasser i europacupene.

Den skotske toppserien er den femte i Europa som avblåser sesongen. Fra før er samme beslutning tatt i Nederland, Frankrike, Belgia og på Kypros.

Flere andre ligaer kan samtidig lide samme skjebne. Det europeiske fotballforbundet har satt 25. mai som frist for å legge fram planer om hvordan sesongen skal fullføres.