Seieren kunne fort blitt betraktelig større. Celtic kjørte fullstendig over hjemmelaget i solskinnet i Glasgow. Scott Sinclair (straffe), Leigh Griffiths, Callum McGregor, Dedryck Boyata og Mikael Lustig scoret målene for gjestene.

Kenny Millers 1-4-redusering i det 81. minutt ble en fattig trøst.

Brendan Rodgers kan dermed glede seg over to derbytriumfer på en snau uke. Forrige søndag ledet nordiren Celtic enkelt til cupfinalen på bynaboens bekostning.

Rangers ville prøve å ta en etterlengtet Old Firm-seier, men også lørdag kom de blåkledde til kort. Celtic har denne sesongen vunnet fem av seks kamper mot Glasgow-rivalen. Lagene spilte 1-1 da de sist møttes i ligaen.

Klønete

Celtic fikk en pangstart allerede etter sju minutter. Scott Sinclair sendte keeper feil vei og scoret sikkert fra straffemerket. Myles Beerman felte i forkant Patrick Roberts på svært klønete vis.

Den urutinerte 18-åringen forsøkte å takle da Roberts førte ballen på vei ut av straffefeltet. Det gikk helt galt.

Ti minutter senere dunket Leigh Griffiths inn 2-0. Celtic hadde full kontroll på et hjemmelag som slet voldsomt med å få til noe som helst med ballen.

På trippeljakt

Stormløpet fortsatte i annen omgang. Etter 53 minutter scoret Callum McGregor 3-0-målet mellom beina på James Tavernier. Gjestene stopper ikke der, og 13 minutter senere var det midtstopper Dedryck Boyatas tur til å komme på scoringslista.

Mot slutten reduserte Kenny Miller på en av få målsjanser Rangers hadde i kampen.

I det 87. minutt la Mikael Lustig på til 5-1. En vakker scoring av den tidligere Rosenborg-backen.

Celtic har for lengst sikret seg den skotske ligatittelen. Rodgers' mannskap er fortsatt ubeseiret og har vunnet hele 30 av 34 seriekamper. Klubben har også vunnet ligacupen.

27. mai spiller Celtic cupfinale mot serietoer Aberdeen. Bare Jock Stein og Martin O'Neill har tidligere ledet Celtic til alle tre titler samme sesong. Sist det skjedde var i 2001.