Everton-manager Carlo Ancelotti førte Chelsea til ligagull i 2009/10-sesongen, og nå fikk han en etterlengtet seier mot gamleklubben.

Kampens eneste mål kom på straffespark etter 22 minutter da Chelsea-keeper Edouard Mendy felte Dominic Calvert-Lewin inne i feltet. Everton-kaptein Sigurdsson var meget kald da han «ventet ut» keeperen, og trillet ballen rolig i nettet.

Chelsea hadde ballen desidert mest i løpet av kampen, men sjansemessig var det jevnt. Everton var farlige på kontringer, og Richarlison hadde de største sjansene for hjemmelaget.

I tillegg trodde Calvert-Lewin at han hadde skaffet kveldens andre straffespark da han ble feid ned av Ben Chilwell etter en drøy time. Dommer Jon Moss pekte først på straffemerket, men da VAR studerte situasjonen ble det klart at Calvert-Lewin var hårfint offside i forkant av fellingen.

GYLFI-GOAL: Gylfi Sigurdsson triller ballen rolig i mål mens Chelsea-keeper Edouard Mendy går motsatt vei. Foto: Clive Brunskill / Pool Getty

Chelsea sto uten tap på 14 kamper i alle turneringer, men klarte ikke å score på et Everton-lag som bare hadde slått Fulham på sine syv siste kamper.

2000 tilskuere var tilbake på Goodison Park, og de fikk se at bortelaget hadde tre avslutninger i metallet rundt keeper Jordan Pickford, som holdt nullen for første gangen denne sesongen siden serieåpningen mot Tottenham.

I første omgang skjøt Reece James godt, men Pickford fikk fingertuppene på ballen og skjøv den i stolpen.

Tidlig i 2. omgang lobbet Mason Mount ballen over Pickford som var langt ute, men ballen landet oppå tverrliggeren.

Mount hadde også et skudd i stolpen ti minutter før slutt da han skjøt på et frispark som Pickford ikke var i nærheten av å være etter.

PS! Med tapet kan Chelsea havne fem poeng bak ligaleder Tottenham, og Liverpool på annenplass, dersom de vinner sine kamper søndag. Everton er bare to poeng bak Chelsea nå.

Premier League-resultater lørdag:

Wolverhampton – Aston Villa 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Anwar El Ghazi (str. 90).

Rødt kort: João Moutinho (90), Wolverhampton, Douglas Luiz (85), Aston Villa.

Newcastle – West Bromwich 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Miguel Almirón (1), 1-1 Darnell Furlong (50), 2-1 Dwight Gayle (82).

Manchester U. – Manchester C. 0-0

Everton – Chelsea 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Gylfi Sigurdsson (str. 22).

2000 tilskuere.