Den nybakte U23-europamesteren i diskos, Sven Martin Skagestad, er tatt ut til VM i London etter invitasjon fra Det internasjonale friidrettsforbundet.

– Det er klart det er en lettelse å bli tatt ut. Man vet jo ikke helt. Det var en liten periode jeg var litt usikker, sier Skagestad.

Saken er at han ikke har klart det offisielle VM-kravet, men kommer til VM som en av de 32 beste i verden i år - det er så mange som skal konkurrere i VM, og altså ikke like mange som er direkte kvalifisert.

– Jeg har hele tiden forberedt meg som om jeg skulle bli tatt ut til VM og har brukt den siste uken på å lade skikkelig opp. Jeg holder på å bygge opp en formtopp, sier Skagestad.

Skagestad blir utøver nummer 13 i den norske troppen. Tre andre hordalandsutøvere er tidligere tatt ut, etter å ha klart det offisielle VM-kravet i sine øvelser. Det gjelder hekkeløper Isabelle Pedersen, spydkaster Sigrid Borge og kappgjenger Håvard Haukenes.

Norna-Salhus-utøveren sikret gullet i U23-EM tidligere i måneden med et kast på 61 meter.

I et intervju med BT denne uken, har Skagestad fortalt at han er blitt både sterkere og raskere - men at det fører til teknikkutfordringer. Noe som også viste seg i gullkonkurransen i U23-EM.

– Jeg hadde store tekniske problemer underveis, men tok det igjen på at jeg er i mitt livs fysiske form, sa Skagestad.

Nå sier kasteren at han har jobbet hardt med å luke bort problemene.

– Jeg har fått tid på meg nå i etterkant til å lære av feilene jeg gjorde.

I fjor var han 23 centimeter fra å nå OL-finalen og håpet er å komme gjennom finalenåløyet i VM.

VM i London arrangeres fra 4. til 13. august. Diskoskasterne har sin kvalifisering allerede på mesterskapets første dag.

(©NTB)