Grunnen til at den norske spissjuvelen blir tema, er fredagens trekning i Champions League, der Borussia Dortmund kom opp av bollen som kvartfinalemotstander til trenerprofilens Premier League-ledende lag.

Haaland er toppscorer i turneringen med ti mål, og Manchester City som sliter med en skadeplaget Sergio Agüero sonderer markedet for muligheten til å knytte til seg en ny topp-angriper.

På spørsmål fra VG om nordmannen er en spiss etter hans smak, og om han kan være en fremtidig Manchester City-spiller, svarer Guardiola:

– Haaland er Borussia Dortmund-spiller. Jeg liker ikke når folk snakker om spillerne våre. Beklager. Du skjønner at jeg ikke kan svare på det spørsmålet.

Han understreker riktignok sin beundring for den norske stjernespissen.

– Han er en av verdens beste spisser nå, allerede i den alderen, sier Guardiola.

Rogalendingen har totalt 31 mål på 30 kamper for Dortmund i alle turneringer denne sesongen.

Manchester City-manageren sier han har sett noen få kamper av Haaland, i tillegg til å få med seg høydepunkter og statistikkene hans i Champions League og Bundesliga.

– Jeg kan svare bedre om to uker, sier Guardiola, som planlegger å bruke landslagspausen på å analysere Borussia Dortmund.

Engelskmennene seiler opp som en av de store favorittene til å vinne verdens mest prestisjetunge fotballturnering for klubblag.

Dobbeltkampene mot tyskerne spilles 6./7. april med retur uken etter.

Denne helgen forbereder de lyseblå fra England seg på kvartfinale i FA-Cupen mot Everton lørdag kveld.