Storhamar vant skuddstatistikken hele 51–18 i oppgjøret mot erkerivalen, men laget slet nærmest som vanlig med effektiviteten. Vålerengas Steffen Søberg var dessuten nærmest umulig å overliste.

Det var innledningsvis en jevn åpningsperiode, men ingen av lagene klarte å putte pucken i mål. Storhamar har slitt voldsomt med uttellingen mot kvalifisert motstand. Vålerenga har vist seg om et av lagene det tøffest å score på.

Villiam Strøm sendte Vålerenga i føringen i midtperioden. Storhamar hadde mange store og gode muligheter, mens Søberg var i det umulige hjørnet og hindret baklengs.

Storhamar dominerte stort i skuddstatistikken i midtperioden. Tendensen fortsatte i tredje periode og det var gått 44.54 minutter før Mikael Zettergren endelig kunne juble for Storhamar-scoring.

Tony Cameranesi trodde han hadde sendt Storhamar i føringen med drøye ti minutter igjen av kampen mot en dekket Søberg, men dommerne annullerte scoringen etter å ha studert video og sett at Robin Dahlstrøm forstyrret Vålerenga-målvakten.

Det hele ble avgjort på straffer etter fem minutter i spill tre mot tre. Patrick Thoresen og Zettergren scoret for Storhamar, mens bare Martin Røymark som scoret for hjemmelaget.

Med de to poengene tok Storhamar seg forbi Vålerenga på tabellen. De to har henholdsvis 13 og 12 poeng på fjerde- og femteplass.

Stjernen var full av selvtillit etter borteseieren over Storhamar torsdag og tok sesongens annen seier. Nykommer Grüner ble sendt hjem med et 3-0-tap.