MANCHESTER CITY - BURNLEY 5–0

Manchester City hadde ingen problemer med å slå ut Burnley. Med 5-0-seier i egen storstue er de lyseblå klare for 5. runde i FA-cupen.

Etter en tøff periode i romjula har Pep Guardiolas menn nå virkelig fått fart på sakene igjen. Seieren over Burnley var Citys åttende strake, og i denne perioden har laget scoret hele 33 mål. I midtuken ble Manchester-klubben klar for finalen i ligacupen etter å ha vunnet 10-0 sammenlagt over Burton.

Lørdag ble det også avansement i FA-cupen etter en lekende lett 5-0-seier.

Herjet etter pause

De lyseblå stilte et knallsterkt lag, og etter halvspilt første omgang tok de ledelsen. Brasilianske Gabriel Jesus scoret etter forarbeid av landsmann Danilo.

Like etter pause doblet vertene til 2-0. Denne gangen var det portugiseren Bernardo Silva som fikk nettsus. Etter 61 minutter var kampen punktert da Kevin de Bruyne gjorde dagens tredje City-scoring.

Ydmykelsen skulle bli verre for Burnley. Et snaut kvarter før slutt satte Kevin Long ballen i eget nett, og fem minutter før slutt gjorde Sergio Agüero 5-0.

Celina-perle

Like enkelt ble det ikke for Premier League-kollega Wolverhampton. Ulvene slo ut Liverpool i forrige runde, men borte mot Shrewsbury fra nivå tre holdt det på å si stopp.

Hjemmelaget ledet 2-0, men Raúl Jiménez skapte spenning med sin redusering i det 75. minutt. Wolverhampton reddet omkamp da Matt Doherty scoret langt inn i overtiden. Omkamp blir det også for Brighton, som spilte en målløs uavgjort hjemme mot West Bromwich fra nivå to.

For Newcastle ble det nedtur. De ble feid ut av FA-cupen etter 0-2-tap hjemme mot ligarival Watford.

Tidligere Strømsgodset-spiller Bersant Celina scoret et flott langskudd da hans Swansea gikk videre med 4-1-seier over Gillingham.

West Ham på hodet ut

Tidligere Viking-spiss Kwesi Appiah var en av målscorerne da AFC Wimbledon slo West Ham 4-2 og sørget for cupskrell.

AFC Wimbledon ligger desidert sist på tredje nivå i England, men de sendte likevel Premier League-klubben West Ham ut av FA-cupen etter 4-2-seier på hjemmebane.

Wimbledon rystet Manuel Pellegrinis lag, og like etter pause sto det 3-0 etter scoring av Kwesi Appiah og to mål av Scott Wagstaff.

Gjestene forsto etter hvert alvoret, og scoringer fra innbytterne Lucas Perez og Felipe Anderson skapte spenning. Men håpet ble knust da Toby Sibbick stanget inn 4-2 like før full tid.

Everton-fiasko

Også Everton røk ut av FA-cupen lørdag. I bortemøtet med Millwall falt avgjørelsen fire minutter på overtid. Et frispark ble slått inn i 16-meteren og headet ned av en Millwall-spiller. Ballen endte opp hos Murray Wallace, som sørget for cupbomben med sin 3-2-scoring.

Millwall ligger på 19.-plass i mesterskapsserien, mens hardtsatsende Everton er nummer 11 i Premier League.

Gjestene fra Liverpool ledet to ganger. Først etter scoring av Richarlison like før pause, deretter da Cenk Tosun satte inn 2-1 etter 72 minutter. Det holdt likevel ikke.

Bare minutter etter Tosuns mål slo hjemmelaget tilbake med et svært kontroversielt mål. Et skudd traff Jake Cooper og gikk i mål. Everton-spillerne ropte febrilsk på hands, men fikk ikke gehør hos dommeren.

Langt ut i overtiden ble altså marerittet komplett for gjestene da Wallace sørget for ville jubelscener på The Den i London.

– Prestasjonen var fantastisk og jeg synes vi fortjente å få noe ut av kampen. Jeg er strålende fornøyd med å ha avgjort, sa han til BBC.