– Bakken var lengre enn jeg hadde trodd. Jeg var så stiv på toppen av bakken. Så jeg tenkte at jeg bare måtte klare å holde meg på beina nedover. Jeg så stjerner i mål, sier Weng til NRK.

Weng kvittet seg med Julia Stupak og Jessica Diggins i den siste motbakken, etter cirka 27 kilometer. Weng fikk også rundt ti sekunder til Ebba Andersson etter bakken.

Svensken tok noe innpå i flatere partier, men Wengs rykk holdt og hun kom i mål 4,5 sekunder foran Andersson.

– Jeg var nesten litt nervøs på slutten for at Ebba skulle ta meg igjen, men jeg er veldig fornøyd. Dette var stort, sier Weng.

Det er Wengs første triumf i verdenscupen siden under Tour de Ski i 2018, over tre år siden. Det er Wengs tolvte seier i verdenscupen. Hun har nå 100 pallplasser.

– Heidi har vært i bra form lenge, men ikke fått til en skikkelig innertier. Men måten hun gjør det på i dag er utrolig morsomt. Det må være en kjempemotivasjon for Heidi, sier langrennssjef Espen Bjervig til VG.

Weng har nå VM-gull på stafett, VM-sølv på tremil, andreplass på lørdagens fellesstart og seier på søndagens jaktstart i sine fire siste løp. Det er en solid opptur etter en svak start på VM, og flere utfordringer i oppkjøringen.

– Det var en veldig bra avslutning. Vi alle kjenner potensialet til Weng. Det var tøft at hun dro til så tidlig i bakken. Det viser at hun har selvtillit, sier Bjervig om rykket til Weng.

Stupak tok tredjeplassen foran verdenscup-vinner Diggins, mens Helene Marie Fossesholm ble nummer fem.

Lotta Udnes Weng spurtslo tvillingsøster Tiril i kampen om åttendeplassen. Anne Kjersti Kalvå endte som nummer elleve i verdenscupavslutningen.

Gårsdagens fellesstart, som Julia Stupak vant ti små sekunder foran Heidi Weng og Ebba Andersson, gjorde utgangspunktet for jaktstarten.

De tre samlet seg tidlig i tet sammen med Jessica Diggins og Laura Gimmler. Gimmler slapp fort, og seierskampen sto mellom de fire andre.

PS! Storfavoritten Therese Johaug meldte forfall med betennelse i håndleddet, mens Sveriges profil Frida Karlsson står over med en skade i armen.

PS2! Klokken 10.30 går herrene femmil. Den kan du følge her.

Lørdag var det Weng som ble rykket fra: