HERTHA BERLIN - BORUSSIA DORTMUND 1–1

Det hogg til i låret til Jarstein under oppvarmingen, og dermed overtok reserven Thomas Kraft plassen i målet mens Jonathan Klinsmann tok plass på benken foran 65.893 tilskuere på Olympiastadion.

Kaptein Per Ciljan Skjelbred og hans lagkamerater ville revansjere det bitre tapet mot Stuttgart i første seriekamp etter vinterpausen. Hertha tok ledelsen ved Davie Selke tidlig i annen omgang.

Per Ciljan Skjelbred i duell med Dortmunds Shinji Kagawa under fredagens kamp. Foto: HANNIBAL HANSCHKE / X02197

Laget var også veldig nær 2-0, men Salomon Kalous nettkjenning ble annullert for offside på en annen spiller.

Den svenske unggutten Alexander Isak kom inn for Mario Götze midt i omgangen og herjet med Hertha-forsvaret. Han var involvert i utligningsmålet i det 71. minutt, som ble nikket inn av Shinji Kagawa.

Svensken kom til flere store sjanser i sluttminuttene og var veldig nær å bli matchvinner med et skudd som traff tverrliggeren i det 87. minutt.

– Vi spilte en veldig god første omgang, og så scoret vi. Men vi greide ikke å punktere kampen, og Dortmund kom tilbake. Vi er fornøyd med ett poeng, sa Hertha-trener Pal Dardai.

Aubameyang vraket

Borussia Dortmund måtte også fredag greie seg uten sin storscorer Pierre-Emerick Aubameyang, som er het på overgangsmarkedet.

I forrige runde var han utestengt, denne gang ble han utelatt fra troppen av disiplinære årsaker og etterlatt hjemme i Dortmund.

Spissen skal være ute etter en overgang til Arsenal, men sportsdirektør Michael Zorc hevdet at klubben fortsatt planlegger sin framtid med Aubameyang som spiss.

– Han har en vei tilbake i laget, men han må opptre mer profesjonelt, sa Zorc til Eurosport.

Davie Selke (til h.) scoret Hertha Berlins mål i 1-1-kampen mot Borussia Dortmund fredag. Her er han og Valentino Lazaro i duell med gjestenes Jeremy Toljan. Foto: Michael Sohn, AP / NTB scanpix

Ubeseiret

Gjestene tok poeng uten ham og er fortsatt ubeseiret under sin nye trener Peter Stöger.

Laget er på tredjeplass med 30 poeng, 14 bak Bayern München og ett bak RB Leipzig før resten av helgens serierunde.

Hertha Berlin er på 11.-plass, men har fem poengs luke til neste lag og dermed brukbar avstand til bunnstriden.