På stillingen 0–0 etter 62 minutter slo Starts Oskar Fallenius (20) inn fra venstrekanten i retning Braut Brunes. Jærbuen var under press av en Ranheim-forsvarer, men beholdt likevel roen. Med et nydelig nedtak på brystet brukte han det neste touchet til å plassere ballen iskaldt i mål bak hjemmelagets Magnus Lenes (26).

I sekundene som fulgte løp Starts superspiss til supporterne med hånden til øret og hørte på jubelbrølene fra de tilreisende kristiansanderne. Syv minutter senere økte samme mann ledelsen etter et nydelig forarbeid av Basilio Ndong (23).

Da pustet Start tabelltoer Brann i nakken, men Ranheim nektet å gi seg. Først reduserte Marcus Mehnert på straffespark 12 minutter før full tid. Deretter utlignet Erik Tønne fem og et halvt minutt på overtid.

– De to målene blir overskygget av at vi ikke vant. Jeg sitter ikke igjen med en god følelse nå. Vi har god kontroll i en lenger periode og spiller ganske bra. Så gir vi vekk et unødvendig straffe. De skaper ikke så veldig mye etter det, men de får et frispark som det er tur at de scorer på, sier Braut Brunes til VG.

– Det var veldig få i Start-garderoben som var fornøyde med dommeren, vi kan vel holde det til det, legger han til - åpenbart misfornøyd med avgjørelser som ble tatt av dommer Jan Morten Tennøy og hans assistenter.

Braut Brunes har personlig scoret 11 mål på syv kamper på Norges nest øverste nivå. 1. august kan Lillestrøm kalle den brennhete angriperen tilbake fra lån, og det spørs om ikke Eliteseriens serieleder ser seg nødt til å gjøre akkurat det.

– Formen er fin, men akkurat det driter jeg i dag. Nå er det bittert at vi ikke får tre poeng, sier Starts nummer 9.

Det er ingen tvil om at Start vil gjøre alt de kan for å beholde ham. Braut Brunes har puttet 58 prosent av sørlendingenes nettkjenninger denne sesongen. Den nærmeste utfordreren om toppscorertittelen i Obos-ligaen har fire mål – syv færre enn hans 11.

Mandagens uavgjortresultat gjør at Start blir værende på 3. plass – tre poeng bak Brann på direkte opprykksplass. Ranheim ligger på 9. plass, mens Mjøndalen topper tabellen etter en råsterk 2–0-seier borte mot Sandnes Ulf.

Før sesongen pekte flere på årets utgave av Obos-ligaen som en av tidenes tøffeste. Med tre nyankomne klubber fra Eliteserien og en rekke gamle storheter i divisjonen, ble det spådd knallhard konkurranse om opprykksplassene.

Foreløpig er det Mjøndalen som for alvor skiller seg ut. Etter åtte kamper er bruntrøyene fremdeles ubeseiret. I mandagens toppkamp mot Sandnes Ulf vant de for syvende gang denne sesongen.

Dermed har Vegard Hansens menn en luke på fem poeng ned til Brann, riktig nok med én kamp mer spilt. Allerede etter seks minutter fant Benjamin Stokke rom på bakerste stolpe mandag kveld. Nærmest oppsiktsvekkende umarkert ekspederte spissen gjestene i ledelsen. Fem minutter før pause doblet Meinhard Olsen med et bunnsolid skudd fra 16 meter, og 2–0 ble også sluttresultatet.