For følelsen kunne vært helt annen. På stillingen 1–0 til Bodø/Glimt spilte Lillestrøm med én mann mer i en kort periode.

– Utilgivelig, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

Høyrebacken Omar Elabdellaoui hadde nettopp forlatt banen med skade.

Etter tilsynelatende å ha slitt med smerter en periode, måtte backen til slutt kaste inn håndkleet. Brice Wembangomo skulle inn, men var ikke klar da Elabdellaoui forlot banen.

Følgelig var det Hugo Vetlesen som var fungerende høyreback da Lars Ranger slo et glimrende innlegg, som ble nikket i mål av formspissen Akor Adams. Nigerianeren fikk stå oppsiktsvekkende alene på bakre stolpe og utlignet til 1–1.

På sidelinjen reagerte Kjetil Knutsen med å kaste notatblokken sin i bakken.

– Vi bruker for lang tid. Vi bruker for lang tid til å gjøre spillerne klar. Det kunne straffet seg i dag. Heldigvis samlet vi oss. Det skal vi ikke se igjen i Bodø/Glimt. Vi har egentlig et ansvar alle mann, forklarer Knutsen.

– Sikringen min gikk, det var ikke bra. Det er heller ikke bra at sikringen går, men så lenge det er kulepenn og papir, så er det ikke så farlig, smiler Knutsen.

TV 2-ekspert Yaw Amankwah mente det var helt hodeløst håndtert av nordlendingene. Midtbanegeneralen Patrick Berg var også særdeles lite tilfreds med baklengsmålet.

– Det er noe som ikke skal skje, sier Berg til VG.

Patrick Berg skulle slå corner da Elabdellaoui forlot banen. Glimt-kapteinen protesterte voldsomt, men måtte til slutt sette i gang spillet. Kort tid etterpå scoret Lillestrøm mens Glimt var ti spillere på banen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor Omar må gå ut av banen. Han har ikke stoppet spillet mens han ligger nede. Så det må du nesten spørre Saggi om. Det er dårlig av oss ikke å vente til noen andre på benken kommer inn, sier Patrick Berg.

Dommer Saggi mener situasjonen er veldig enkel å forklare:

– Han sier at han har vondt for tredje gang. Jeg sier til ham at han ikke får behandling på banen enda en gang. Da får han beskjed om at han kan gå av eller fortsette å spille, og da sier han at han vil gå av. Når han går av så brukes det nok tid til å gjøre et bytte. Når innbytteren ikke er klar, så må vi sette i gang spillet igjen, sier han til VG.

UTLIGNET: Akor Adams utlignet til 1–1 for Lillestrøm. Måten målet kom på, fikk Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til å kaste fra seg penn og notatblokken i frustrasjon. Foto: Hanna Johre / NTB

Tross den store blemmen påførte Pemi og Glimt Lillestrøm det første hjemmetapet for sesongen.

Den første av to scoringer kom etter en stygg feil av Lillestrøm-stopper Espen Garnås.

Bodø/Glimt vant ballen på kanten av sekstenmeteren til Lillestrøm. Det påfølgende innlegget fra danske Albert Grønbæk var perfekt, og på bakre stolpe tok kraftspissen Pemi to steg og stanget inn seiersmålet for gjestene.

Det er kun halvannen uke siden Lillestrøm sikret seg cupfinalebillett med seier på samme bane, men i serien ble det tre poeng i år som i fjor. 4–1-seieren 1. oktober i fjor var også forrige gang Glimt vant en kamp på naturgress. Siden har de tapt fem strake kamper.

Ti minutter etter Adams’ utligning viste Pemi voldsom luftstyrke da han banket inn den avgjørende scoringen med hodet.

Bodø/Glimt har nå 16 poeng på seks kamper og topper tabellen. De har en luke på seks poeng ned til Brann, som tar imot Sandefjord mandag kveld. Neste helg får nordlendingene besøk av Rosenborg og en hardt presset Kjetil Rekdal.