– Han var strålende. Han er et veldig stort talent og vi er veldig begeistret for ham, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC om Núñez.

– Han har så mye potensial. Han er fremdeles ung og han tilpasser seg måten vi spiller på. Løpene hans i bakrom og spillet i oppbyggingsfasen har blitt bedre, sier Liverpools midtstopper Virgil van Dijk om sin 187 centimeter lange lagkamerat ifølge Liverpool Echo.

Angriperen scoret både hjemme og borte for Benfica da hans gamle klubb møtte Liverpool i kvartfinalen av Champions League i april, men etter klubbskiftet til nettopp Liverpool i sommer har ikke spydspissen vært like effektiv foran sine nye supportere.

I hjemmedebuten fikk han direkte rødt kort da han skallet ned Crystal Palaces Joachim Andersen, og i de påfølgende hjemmekampene har det vært preget av benkesliting og sjansesløseri.

Men onsdag var kontroversene erstattet med praktfotball.

Etter halvspilt førsteomgang kunne han juble for sin femte scoring i Liverpool-drakt da han knuste Thilo Kehrer i lufta og headet ballen i lengste bak en sjanseløs Lukasz Fabianski. Samtidig som han skled på sine knær, kunne han høre hjemmefansen synge «Núñez, Núñez, Núñez».

Det var kampens eneste scoring onsdag kveld.

– Flere deler av kampen var veldig bra. Så lenge vi spilte fotball var vi strålende og påførte West Ham flere problemer, men problemet var at vi ikke den type fotball i 95 minutter, sier Klopp til BBC.

Straffespark

Gleden blant det store flertallet på Anfield kunne ha blitt til skuffelse like før pause.

Da gikk West Ham-angriper Jarrod Bowen i bakken etter en duell med Liverpool-forsvarer Joe Gomez. Kampleder Stuart Attwell blåste ikke straffespark, men etter at videodommerne mente at situasjonen var en «klar og åpenbar feil» av Attwell, gjorde dommeren om situasjonen og pekte på straffemerket.

Bowen tok straffen selv, men Liverpool-keeper Alisson kastet seg rett vei og hindret utligning.

– Han kunne hatt et hat trick i førsteomgangen, sier Klopp til Viaplay om matchvinneren.

Núñez hadde flere store målsjanser før han ble byttet ut like før timen spilt.

Han tvang fram en god redning av Fabianski etter kvarteret spilt da spydspissen dunket til på halvvolley fra drøyt 20 meter. I en stil som kunne minne om en tidligere Anfield-storhet, Fernando Torres, var skuddet akkurat ikke godt nok til nettkjenning.

West Ham-forsvaret var advart. Syv minutter senere stanget Núñez inn en strålende crosser fra back Kostas Tsimikas. Ikke mange minuttene etter var det nok en leveranse på halvvolley, men denne gangen i stolpen.

Darwin Núñez’ statistikk mot West Ham. Foto: Sofascore

Etter hvilen hadde både hjemme- og bortelaget store sjanser for nettsus, men etter 90 spilte minutter sto det utrolig nok kun 1–0 på måltavlen.

Det slet West Ham-manager David Moyes med å forstå noe av. Få minutter før slutt avsluttet Tomas Soucek fra fire meter, men en årvåken James Milner og et tigersprang av Alisson sørget for corner fremfor nettsus.

Liverpools seier er deres fjerde i Premier League for sesongen og deres andre strake 1–0-seier i ligaen.