PABLO CARRENO-BUSTA - CASPER RUUD 1–6, 6–3, 1–6

Snarøya-gutten slo spanske Pablo Carreno-Busta 2-1 i sett. I neste runde venter tyske Matthias Bachinger.

Tirsdagens seier var en solid opptur for Ruud. Motstander Carreno-Busta er nummer 47 på verdensrankingen, men har på sitt beste vært nummer ti. Ruud er for tiden rangert som nummer 65.

Ruud fikk en glimrende start på kampen mot Carreno-Busta. Han brøt spanjolens første serve og servet selv blankt frem til 3-0. Han brøt også motstanderens neste serve til 4-0.

Den norske unggutten tok hjem settet 6-1 etter både solid serving og ikke minst gode servereturer som satte motstanderen under press.

Casper Ruud i aksjon under Wimbledon-turneringen tidligere i sommer. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix

Tapte andre sett

I det andre settet var Carreno-Busta betydelig mer med på notene. På stillingen 1-1 og 0-40 reddet den 28 år gamle spanjolen tre gameballer. Han kom seg også unna ytterligere to breakballer før han dro hjem gamet til 2-1.

Ruud ble selv brutt i sin serve på stillingen 3-2, og spanjolen kunne kontrollere andre settet inn til 6-3.

Etter at Carreno-Busta fikk orden på serven sin, ble han vanskeligere å bryte. Likevel skjerpet den 20 år gamle nordmannen seg og brøt frem til 3-1, og han servet frem til 4-1 i det avgjørende settet.

Han brøt også til 5-1-ledelse og så seg aldri tilbake. Seieren over den spanske spilleren var kjærkommen for Snarøya-spilleren.

Revansjerte tap

Forrige møte mellom de to spillerne var i Rio de Janeiro for to år siden. Da ble det spansk seier med 2-1.

Nylig tapte Carreno-Busta semifinalen i Hamburg for russiske Andrej Rublev, som Ruud tapte for i andre runde.

Tirsdagens kamp varte i halvannen time.

(©NTB)