Nottingham Forest-Arsenal 4–2

Arsène Wenger ble straffet for å spare sine beste spillere da tittelforsvarer Arsenal røk ut av FA-cupen med 2-4-tap mot Nottingham Forest.

– Det gjør vondt å ryke ut av en turnering vi elsker. Så det er skuffende at vi ikke klarte å være på nivå i dag, sa Arsenal-manager Arsene Wenger.

Mesterskapsserielaget er det eneste fra en lavere divisjon som har scoret tre mål mot Arsenal i FA-cupen siden Bolton gjorde det tilbake i 1994.

– Alt i alt møtte vi et Nottingham-lag som så veldig skarpt ut og som var mer farlig enn oss. De dominerte fra start, og etter det ble det en vanskelig kamp for oss, sa Wenger til BT Sport.

– Jeg mener vi var litt uheldige, men kampen sett under ett var de skarpere enn vi var. Vi tapte altfor mange dueller.

Wenger, som måtte se kampen fra tribunen, hadde med svært få av de faste førstelagsspillerne, og franskmannen fikk se amerikaneren Eric Lichaj gi Nottingham Forest ledelsen etter 20 minutter.

En corner fant pannebrasken til 29-åringen, som i duell med Arsenal-keeper David Ospina satte inn 1-0.

Eric Lichaj scoret to ganger da Nottingham Forest gikk videre i FA-cupen på bekostning av Arsenal. Foto: Mike Egerton/PA via AP / NTB scanpix.

Mertesacker utlignet

Arsenal utlignet kun minutter senere da Per Mertesacker fikk ballen i beina etter et frispark, men Lichaj var igjen på plass og satte inn et kremmerhus av en scoring etter 44 minutter.

Amerikanerne fikk ballen i returrommet, og på volley banket han ballen i krysset til 2-1.

Ben Brereton økte til 3-1 på straffespark etter 64 minutter etter at Rob Holding på klønete vis hadde taklet Matty Cash.

Straffediskusjon

Danny Welbeck brakte spenning i kampen da han etter 79 minutter utnyttet en grov keepertabbe av Jordan Smith, men hjemmelaget fikk et nytt straffespark etter 85 minutter da Mathieu Debuchy taklet på mann, og ikke ball, inne i feltet.

Kieran Dowell skled i sitt straffesparkforsøk slik at ballen gikk via standfoten og i mål, men dommer Jonathan Moss godkjente scoringen etter å ha konferert med sin assistent.