Et dårlig touch fra en Atletico Madrid-forsvarer gikk rett opp i luften i feltet, og Olivier Giroud tok så til de grader vare på muligheten. Franskmannen kastet seg opp og med et fantastisk brassespark banket han Chelsea i ledelsen på bortebane.

Jubelen stilnet da linjedommeren strakk flagget i været, men VAR-sjekken gikk Chelseas vei. To minutter og 45 sekunder etter Giroud hadde funnet nettmaskene, var målet endelig et faktum.

Giroud har nå scoret seks mål på sine fire siste kamper i Champions League. På de 16 kampene han har startet for Chelsea i europeiske turneringer, har han scoret 15 mål, skriver Opta.

Spissens scoring mot Atletico Madrid ble også kampavgjørende for Chelsea, som tar med seg et strålende utgangspunkt til returoppgjøret på hjemmebane.

FLYGENDE FRANSKMANN: Olivier Giroud snudde tilværelsen opp-ned for Atletico Madrid med denne scoringen. Foto: STEFAN CONSTANTIN / X01348

Thomas Tuchel har fått en stødig start som Chelsea-manager etter at klubben skilte veier med Frank Lampard i januar. Tyskeren er fremdeles ubeseiret etter åtte kamper som Chelsea-manager, og har nå tatt et langt steg mot neste runde av Champions League.

Atlético Madrid var favoritter da åttedelsfinalen ble trukket, men den spanske serielederen har vist svakhetstegn den siste tiden. Hovedstadsklubben kom til tirsdagens oppgjør med uavgjort og tap fra de to siste ligakampene. Tidligere ledet de La Liga med ti poeng, nå er Real Madrid bare tre poeng bak – riktignok med én kamp mer spilt.

Chelsea er nummer fem i Premier League, men har bare to poeng opp til en plass som gir Champions League også neste sesong. Veien opp til serieleder Manchester City er imidlertid 16 poeng.

Hjemmekampen til Atlético Madrid ble faktisk spilt nærmere London enn Madrid. Flyturen til Bucuresti er på ingen måte en kort svipptur for noen av lagene, men hakket kortere fra den engelske hovedstaden.

I den andre Champions League-kampen tirsdag herjet Bayern München med Lazio: