LYON - EVERTON 3–0

Everton gikk på en ny smell da Lyon vant 3-0 i europaligaen torsdag. Dermed er Premier League-laget uten sjanse til å gå videre.

Engelske lag som ikke heter Everton har feid over sine motstandere både i mesterligaen og europaligaen denne sesongen, men de blå fra Liverpool har skilt seg ut på negativt vis.

Ett poeng på fire kamper er den magre fasiten, med 3-10 i målforskjell. I mesterligaen står de fem engelske lagene med 15 seirer, 4 uavgjorte og ett fattig tap. Arsenal fikk sitt første poengtap i europaligaen torsdag, men kvalifiserte seg samtidig til cupspillet.

Kvelden ble ekstra tung for Everton ved at venstreback Cuco Martina måtte bæres ut med en skummel skade etter å ha falt forkjært på ryggen og nakken etter en luftduell med Maxwel Cornet i slutten av første omgang. Han lå tilsynelatende urørlig til han påsatt nakkekrage ble båret ut.

– Han hadde hjernerystelse og klaget over smerter i nakken. Han ble sendt rett til sykehus for røntgen og andre undersøkelser, sa Unsworth.

Tung kveld

Everton holdt lenge nullen i Frankrike torsdag, og laget virket i ferd med å koble grepet da Lyon kontret inn ledermålet ved Bertrand Traoré i det 68. minutt. Innbytter Houssem Aouar doblet ledelsen åtte minutter senere.

Everton måtte avslutte med ti mann etter at Morgan Schneiderlin ti minutter før slutt ble utvist med sitt annet gule kort, og Memphis Depay fastsatte resultatet i sluttminuttene.

Lyon-spiller Memphis Depay smetter mellom Everton-spillerne Morgan Schneiderlin (til h.) og Beni Baningime i europaligakampen torsdag. Schneiderlin ble utvist i Evertons 0-3-tap. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix

Seieren glapp

Atalanta var nær å løse billett til 16-delsfinalen, men Apollon Limassol utlignet til 1-1 ved Emilio Zelaya i fjerde overtidsminutt. Dermed er saken likevel ikke helt klar.

En straffescoring av Josip Ilcic ga den italienske klubben ledelsen på Kypros. Med 1-1 er Atalanta og Lyon begge fem poeng foran Apollon, som med to seirer og gunstige resultater i andre kamper fortsatt kan ta seg videre.

For Everton eksisterer ikke den muligheten.

Arsenal klar for mer europaligaspill

Arsenal tok seg til cupspillet i europaligaen med et målløst oppgjør mot serbiske Røde Stjerne.

"The Gunners" topper gruppe H med 10 poeng. Røde Stjerne følger nærmest med 5 poeng, mens BATE Borisov har 4. Ettersom de to lagene møter hverandre i neste runde kan ikke begge lagene ta seg forbi Arsène Wengers gutter.

Arsenal vant bortekampen for to uker siden med 1-0. Da ble Olivier Giroud matchvinner med en sen scoring.

Arsenals Rob Holding i hodeduell med Røde Stjernes Damien Le Tallec. Foto: Tim Ireland / TT / NTB Scanpix

Begge lag hadde gode sjanser til å score i første omgang. Hjemmelaget ved Giroud, mens gjestene hadde sine sjanser ved Richmond Boakye og Vujadin Savic. Sistnevnte hadde en heading som keeper Matt Macey fikk slått i tverrliggeren.

På offensiven

Arsenal gikk derimot mer offensivt til verk etter hvilen og kjørte opp flere gode angrep.

Jack Wilshere trodde han hadde scoret etter 66 minutter da han fikk vippet ballen forbi målvakten. Vujadin Savic dukket derimot opp på målstreken, og på akrobatisk vis fikk han feid ballen unna.

– Vi våknet utover i 2. omgang og skapte en del gode muligheter. Jeg trodde ballen skulle gå inn. Neste gang scorer vi på slike. Men når du ikke vinner kampen må du sørge for å ikke tape den, sa Wilshere i et intervju vist på Eurosport.

Laget fra Beograd yppet seg innimellom, men ikke verre enn at Arsenal-forsvaret greide å rydde unna de få gangene de kom på visitt.

Arsenals angrepsspill ble altfor omstendig, og det var for lite balltempo til å få hull på Røde Stjerne-forsvaret denne gangen. Dermed fikk laget sitt første poengtap i europaligaen.

– De var fokuserte og skjerpet og ga oss problemer. Alt i alt fortjent med uavgjort for begge lagene, sa Arsène Wenger.

Kölns første

BATE Borisov ledet 2-1 ved pause borte mot Köln, men røk på et 2-5-tap. Hjemmelaget åpnet med scoring med Simon Zoller etter 16 minutter, men Nemanja Milunovic og Nikolaj Signevitsj svarte med to kjappe mål etter en drøy halv times spill.

Köln slo derimot kraftig tilbake i annen omgang da Yuya Osako (2), Sehrou Guirassy og Milos Jojic sikret Kölns første poeng i turneringen.