Saken oppdateres!

– Jeg er selvsagt skuffet. Jeg vet at jeg kom hit som den desidert beste, men jeg følte meg ikke bra i dag. I Frankrike var jeg mye bedre enn dette. Jeg skal ikke skylde på noe sykdom, men jeg presterte ikke som jeg ønsket, sier Ingebrigtsen til NRK.

Han er klar på at det er lenge siden han har hatt en så dårlig dag.

– På trening er det slik hele tiden, men det er sjelden jeg føler meg så dårlig i konkurranser, sier Ingebrigtsen, samtidig som han er klar på at han ikke hadde sett dette for seg foran løpet.

Foran løpet var det store forventninger knyttet til en eventuell ny verdensrekord fra Ingebrigtsen, som aldri før hadde løpt VM-finale innendørs. Den forrige verdensrekorden satte han tilbake i februar.

Slik ble det ikke for 21-åringen, som selv var helt krystallklar på at han skulle ta VM-gullet.

Men på oppløpet hadde ikke nordmannen all verden å stille opp med mot Samuel Tefera. 3.33,02 ble sluttiden for Ingebrigtsen, som manglet konkurrenter som kunne være med å sette opp farten nok til å snuse på en verdensrekord.

– Han hadde ingen toppdag. Det ble nok for mye å dra så lenge, sier NRK-kommentator Jann Post.

GRATULERTE VINNEREN: Ingebrigtsen virket å ta det hele med fatning, men var tydelig skuffet. Foto: Nikola Krstic / NTB

Allerede på den andre runden tok Ingebrigtsen kommandoen. Fra front satte han opp farten, hvor feltet raskt strakk seg. Kenyanske Abel Kipsang holdt følge i ryggen på Ingebrigtsen et stykke, men hang ikke med hele veien.

Ingebrigtsen vil ikke være med på at løpsstrategien var med på å koste ham seieren.

– Jeg tror ikke det hadde noe å si. I utgangspunktet skal jeg være god nok til å kunne gjøre som jeg vil i dette feltet, men dette ble ikke som forventet. Jeg har vunnet OL og satt verdensrekord nylig, så da skal man forvente et VM-gull.