– Arbeidsgiver la frem det de mener er sitt grunnlag for å ha et drøftelsesmøte. Jeg la frem min opplevelse av en del av det samme, men også min versjon av en ganske lang karriere som sportssjef, sier Brede Bråthen når han møter pressen etter møtet.

Han vil ikke gå konkret inn på hva som ble sagt på møtet.

– Det er jeg ikke sikker på om jeg klarer å få sortert i den lille, trange pappen min heller. Det er ikke noen tvil om at et sånt møte er ekstremt krevende, sier han og smiler forsiktig.

Et drøftelsesmøte kan være første steg mot oppsigelse eller avskjedigelse.

– De har ikke kommet med en konklusjon. Det er heller ikke det et drøftelsesmøte er til for, sier Bråthen og sier han skal i et nytt møte med Skiforbundet torsdag neste uke.

– Har de antydet nå at de vurderer å si deg opp?, spurte TV 2s reporter.

– Det er nok riktig å si at de vurderer det. Og så har vi hele tiden sagt at det ikke er grunnlag for oppsigelse. Nå har vi bare hørt hva grunnlaget er for å kalle inn til et drøftelsesmøte. Og så har jeg fått legge frem hele min historie uten å ha blitt avbrutt en eneste gang. Det føltes bra for meg å kunne legge frem en versjon jeg vet er 100 prosent korrekt, slik jeg opplever det, sier Bråthen.

– Et fint møte

Generalsektretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg, sier følgende etter møtet:

– Vi har lagt frem vårt syn på saken og vi har hørt på Clas Brede. Det var et fint møte, sier hun til pressen.

Hun ville ikke kommentere det Bråthen sa i møtet. Skiforbundets advokat, Nina Gundersen Sandnes, sier følgende etter møtet:

– Nå skal vi vurdere det som arbeidsgivers grunnlag for en oppsigelse opp mot de opplysninger han har delt med oss. Nå har vi et grunnlag skiforbundet skal ta sin beslutning på, sier Sandnes.

– Var det noe av det Bråthen sa som overrasket deg?

– Det har jeg ikke lyst til å kommentere, sier advokaten til VG.

– Hva skal skje på neste møte?

– Hvilket møte?

– Braathen har varslet at dere skulle ha et nytt møte neste torsdag?

– Det vi har sagt er at det er noen skriftlige bevis i saken som vi skal dele med ham. Så har vi sagt at hvis han ønsker å ha kontradiksjon på de så skal han få det. Men det skal vi få beskjed om i neste uke, sier Sandnes og legger til:

– Arbeidsgiver er veldig opptatt av å gjennomføre ryddig og ordentlig prosess med med god kontradiksjon og det har vi hatt i møtet i dag.

– Du bekrefter ikke at det er et nytt møte på gang?

– Nei, jeg sier at han mulighet for å utøve kontradiksjon på nok et møte. Men utover det så har vi ikke avtalt noe konkret. Det blir en avgjørelse når vi er ferdig med kontradiksjonen, sier Sandnes.

– Tungt å høre

Bråthen ankom møtet med sin advokat Marit Håvemoen og Atle Sønsteli Johansen, leder for juridisk avdeling i LO litt over klokken 16.00 torsdag. Omtrent klokken 19.40 møtte han pressen etter at møtet var over.

Etter det VG erfarer deltok ikke skipresident Erik Røste på møtet. Det gjorde generalsekretær Ingvild Bretten Berg, leder av hoppkomiteen Alf Tore Haug og visepresident Eva Tine Riis-Johannessen.

– Det er ikke noe tvil om at det å sette seg ned og snakke rolig med den parten som da dessverre har blitt en motpart ... Det er slitsomt når arbeidsgiveren blir det (motpart). Men jeg opplever at det er godt for meg å få lagt frem min versjon. Nå føler jeg at jeg vet 100 prosent hva deres grunnlag er. Det har gått ganske lang tid uten å ha fått hele den versjonen. Det var tungt å høre på til tider, men det ble gjort på en ryddig måte, sier Bråthen etter møtet.

– Tror du noe av det du sa kan forandre saken for Skiforbundet?

– Jeg er mye rart, men jeg er ikke psykolog. Jeg klarer ikke finne ut hva andre tenker. Jeg lar dem gjøre den vurderingen, sier han til VG.

Bakgrunn for konflikten med Norges Skiforbund er som følger:

Skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg vil kvitte seg med Bråthen. Han anklages for å ha en uakseptabel atferd. Bråthen har svart med å saksøke skiforbundet.

52-åringen har hatt jobben som sportssjef på hopplandslaget i 17 år på midlertidige kontrakter. Han har avvist at hans atferd er et problem. I ryggen har han en samlet sponsorgruppe, trenerne på hopplandslaget, samt utøverne.