– Det er det stolteste jeg har gjort i min karriere. Å spille for Norge, skriver hun i innlegget og forteller at hun tar pause med tungt hjerte.

Graham Hansen debuterte på landslaget i 2013 og står oppført med 97 A-landskamper for Norge.

VG har vært i kontakt med Graham Hansens agent som opplyser at 27-åringen ikke ønsker å utdype Instagram-innlegget.

Beskjeden kommer dagen etter at Graham Hansen ble tatt ut i Hege Riises første tropp som landslagstrener.

TRENGER HVILE: Caroline Graham Hansen tar pause fra det norske landslaget. Foto: Bjørn Steinar Delebekk / VG

– Jeg fikk beskjed rett før hun la det ut. Jeg synes det er veldig leit og trist. Hun er en verdensstjerne, men jeg tenker at helsen er det aller viktigste og det respekterer vi, sier Riise til VG.

Riise og Graham Hansen møttes i Barcelona for en drøy uke siden. Da snakket de generelt om fotball.

– Vi har vært på besøk hos henne og vi skjønte da at hun var sliten. Jeg vil ikke gå inn så mye på hvordan samtalen vi hadde var. Men vi hadde to fine timer med Caroline, fortsetter landslagssjefen.

– Det er med tungt hjerte jeg skriver dette. Forteller det jeg nå deler med dere», skriver Graham Hansen i innlegget på sin Instagram-konto og fortsetter:

– Landslaget har vært en del av livet mitt siden jeg var 16 år. Jeg har vokst opp her. Fått opplevelser, minner og venner for livet.

Det betyr at det foreløpig siste Barcelona-stjernen gjorde for landslaget var den skuffende exiten fra sommerens EM allerede etter gruppespillet.

– Etter et fjorår med hjerteproblemer og nesten 50 kamper, kjenner jeg fortsatt på en fatigue som gjør at jeg må velge å lytte til kroppen. Jeg trenger hvile. Jeg trenger å få hentet meg inn. Uansett hvor tungt dette føles akkurat nå, så håper jeg at dette ikke er et «takk for alt», men et «på gjensyn», skriver hun.

Fatigue betyr ifølge NHI en følelse av total utmattelse og mangel på energi.

Norges neste mesterskap er VM i Australia neste sommer. Graham Hansen skriver ikke om hun kommer til å delta der.

Riise forteller at hun foreløpig ikke vet hvor lang pausen kommer til å bli.

– Det må vi ta underveis. Hvordan Caro føler seg er aller det viktigste, så skal vi prøve å bidra til at pausen blir så kortvarig som mulig, sier landslagssjefen.

Riise skal holde dialog med Barcelona og Graham Hansen fremover.

– Dette har kommet så raskt at vi ikke har rukket å snakke med klubben ennå, forteller Riise.

Fra neste uke har Norge viktige kvalikkamper før mesterskapet. Første kamp er borte mot Belgia 2. september.

Norge-kaptein Maren Mjelde sier hun kommer til å savne lagvenninnen.

– Det er selvfølgelig veldig synd for landslaget, men jeg har full forståelse for avgjørelsen. Det viktigste er at Caro tar vare på seg selv og helsen sin. Hun er en veldig viktig spiller og person både på og utenfor banen, så det vil bli et stort savn, skriver Mjelde i en SMS til VG.

Det var i november i fjor at det kom frem at Graham Hansen overvåkes for hjerterytmeforstyrrelser i klubblaget FC Barcelona.

Norges daværende landslagssjef Martin Sjögren sa da at Graham Hansen ga beskjed i pausen av Norges kamp i Polen 21. oktober om at noe ikke føltes riktig.

– Det skjedde første gang da vi var i Polen. I pausen kjente hun at pulsen ikke gikk riktig ned. Legene våre undersøkte henne da og etter hvert fikk hun ned pulsen. Hun spilte videre og det fungerte bra i 2. omgang, sa Sjøgren til VG.

Etter at den tidligere Lyn-angriperen kom tilbake til Barcelona, oppsto en lignende hendelse under en kamp Real Sociedad, ifølge Sjøgren. Deretter valgte klubben å ta henne ut av kamp.

En drøy uke etter meldte TV 2 at Graham Hansen hadde gjennomgått det som ble beskrevet som et inngrep i hjertet.

– Hun hadde en opplevelse i Barcelona med en rytmeforstyrrelse. Det er tatt hånd om av klubben, og hun har gjennomgått utredninger og behandling som klubben har håndtert, sa landslagslege Said Tutunchian.

Graham Hansen spilte samtlige kamper for Norge i EM i sommer, og var en sentral brikke i Barcelona-laget som tok et overlegent seriegull og kom til Champions League-finale som endte med tap for Lyon.