Selv med agenten Sam MacNaughton som caddie i forrige ukes Abu Dhabi HSBC Championship, endte Viktor Hovland oppe på en delt fjerdeplass, kun to slag bak seieren.

Shay Knight, nordmannens faste caddie, sitter hjemme i USA – først grunnet coronasmitte i familien og senere fordi han selv ble smittet.

Denne uken skulle Hovland opprinnelig ha kompisen Kristian Krogh Johannessen, som spilte sammen med Hovland i OL i sommer, som caddie.

Men tirsdag kom beskjeden at Krogh Johannessen – som er nummer 335 i verden og spiller på Challenge-touren (nivået under DP World Tour) til daglig – ikke kunne hjelpe Hovland fordi han selv har en liten spillekategori på DP World Tour. Hovland risikerte å bli diskvalifisert om han hadde brukt kompisen som caddie.

– Reglene er som de er. Det nytter ikke å tenke om de er teite eller ikke. Det var godt vi oppdaget det i hvert fall, så fant vi ut en grei løsning, sier Hovland til VG på en pressekonferanse onsdag.

Løsningen blir at Peter Kaensche, som var Krogh Johannessens caddie under OL i fjor, skal hjelpe Hovland denne uken.

foto
KOMMER INN: Peter Kaensche (bakerst) var caddie for Kristian Krogh Johannessen i OL forrige sommer. Foto: Heiko Junge / NTB

Hovland kaller forrige ukes turnering for «småfrustrerende», og er klar på at ting kunne sett annerledes ut om ikke det var agenten som hadde vært caddie.

– Det er det ingen tvil om. Dere så jo hull 15. Det er det aller klareste. Jeg slo et bra andreslag. Jeg var ett slag bak da jeg spilte det hullet, og jeg hadde ikke lyst til å gamble alt på å gå rett på pinnen der. Jeg sikter jo ut på venstresiden og slår et bra slag, men da jeg kom opp dit, så hadde jeg jo ikke noe slag i det hele tatt.

Hovland lå inne på greenen på det nevnte hullet, men lå vanskelig til og valgte å chippe ballen. Det endte med at han chippet ballen av greenen og til slutt endte med en dobbeltbogey. Differansen opp til turneringsvinner Thomas Pieters ble til slutt to slag.

– Hadde Shay vært der, så hadde han visst at du ikke kan misse langt venstre der. Jeg følte at jeg tok mange dårlige beslutninger ellers i uken. Jeg satte pinnene i boken dagen før, og jeg hadde egentlig ingen peiling på hvor jeg skulle misse på et par av pinnene.

– Der hadde Shay hjulpet meg veldig, dessverre. Man lærer av det, og jeg kunne like gjerne hatt en sjanse. Men slik er det, ny uke, sier Hovland.

Hovland og Krogh Johannessen har vært kamerater i lang tid, men vennskapet startet ikke så bra:

Krogh Johannessen mener resultatet forrige uke ville sett annerledes ut om Hovland hadde hatt med seg Shay Knight.

– Jeg tror han lett hadde vunnet forrige uke med skikkelige caddiehjelp. Det er kjipt for ham å vite det så klart, men forhåpentligvis blir det annerledes denne uken, sa han til VG på mandag, da det så ut til at 26-åringen skulle bistå Hovland i Dubai denne uken.

PS! Hovland rykket opp til femteplass på verdensrankingen denne uken.