Tar Molde seg videre fra dobbeltoppgjøret mot HJK Helsinki, er Häcken eller Klaksvik neste hinder på veien mot Champions League-gruppespill. Det ble klart under mandagens trekning. Kampene vil bli spilt 8./9. og 15. august, og Molde vil starte på bortebane.

  • VG har rettighetene til alle Moldes hjemmekamper i Champions League-kvalifiseringen.

Häcken trenes av Per-Mathias Høgmo, mens Klaksvik trenes av Molde-helten Magne Hoseth. I Häcken finner vi spillere som Even Hovland og Ola Kamara, mens i Klaksvik finner vi spillere som Vegard Forren og Sivert Gussiås. Alle fire har spilt for Molde.

Klaksvik sikret et sensasjonelt avansement etter at de slo det ungarske storlaget Ferencvaros 3–0 over to oppgjør. I hjemlig liga står de med 16 av 16 seirer. Med andre ord har Magne Hoseth fått en kanonstart etter at han fikk trenerjobben i november i fjor.

Assistenten hans er ingen ringere enn Daniel Berg Hestad, mannen med flest kamper for Molde i klubbens historie.

KAN MØTE MOLDE: Klaksvik-trener Magne Hoseth. Foto: Tibor Illyes / AP / NTB

Rosenborg, Bodø/Glimt og Brann fikk også vite sine mulige motstandere i den tredje runden i Conference League.

Dersom Rosenborg slår Crusaders (Nord-Irland) i den andre kvalikrunden, venter Heart of Midlothian (Skottland) som motstander i neste runde.

  • Se Bodø/Glimt mot Bohemians på VG+ Sport torsdag klokken 18.

For Bodø/Glimts del møter de enten Kalmar (Sverige) eller Pyunik (Armenia), gitt at de tar seg videre fra dobbeltoppgjøret mot Bohemians Praha (Tsjekkia).

Brann er det siste norske laget som skal ut i Europa-kvalik. Bergenserne går rett inn i tredje runde og møter FC Arouca (Portugal).