Norges eneste spiller i verdens beste ishockeyliga NHL fikk registrert 18 minutter og åtte sekunder spilletid natt til torsdag norsk tid, hvor av drøyt fire minutter i overtallsspill da gjestene hadde spillere utvist.

Han var på isen ved tre av Wilds fem mål.

Han var så nær ved å sette en puck i nettet - tverrligger og stolpe og ut:

– De har et godt lag. Et stort, sterkt og tungt lag. Vi var avhengig av å få alt til å fungere, og det gjorde det ikke, uttaler Tampas kaptein Steven Stamkos i en kampsak publisert på NHLs nettside.

Svenske Joel Eriksson Ek spilte 17 minutter og 10 sekunder (2.38 i overtall), mens Zuccarellos rekkekamerat Kirill Kaprizov - Wilds beste målpoengjeger foran Zuccarello - spilte ett minutt mindre (4.07 i overtall) enn ham.

Eriksson Ek scoret Minnesota Wilds første mål i 15. spilleminutt, russiske Kaprizov (25) gjorde 2–0 i overtallsspill syv minutter inn i andre periode. Han scoret også kampens siste mål - hans 22. denne sesongen - i tomt Lightning-mål to minutter før ordinær spilletids slutt.

TOMÅLSSCORER: Kirill Kaprizov blir gratulert av sine lagkamerater, blant andre Mats Zuccarello til venstre, etter å ha scoret sitt første mål i andre periode i Saint Paul i Minnesota. Foto: Bruce Fedyck / Reuters

Kaprizov har gjort målpoeng i 14 hjemmekamper på rad (10 mål/15 målgivende).

Brayden Point reduserte til 1–3 for Lightning i 34. spilleminutt, det vil si drøyt halvveis i oppgjøret.

Kaprizov har 47 målpoeng etter 37 kamper, Zuccarello 40 (16 mål/24 målgivende) etter 37. Joel Eriksson Ek (25) er nummer tre i Wilds interne målpoengstatistikk med 13 mål og 16 målgivende (29 målpoeng) etter 37 kamper.

Tampa Bay Lightning tapte forrige sesongs sluttspillfinale om Stanley Cup for Colorado Avalanche. Florida-laget hadde vunnet fire kamper på rad før møtet med Wild, som har vunnet ni av sine 11 siste kamper, ifølge Star Tribune.

Minnesota Wilds neste kamper er borte mot Buffalo Sabres natt til søndag norsk tid og hjemme mot St. Louis Blues hjemme natt til mandag.

Mats Zuccarellos lag lag ligger på 3. plass bak Dallas Stars og Winnipeg Jets vestdivisjonens sentralavdeling. De tre beste etter 82 kamper er automatisk kvalifisert for sluttspillet (16 lag) som starter i april.

Tampa Bay Lightning er på 3. plass i østdivisjonens atlanterhavsavdeling, bak Boston Bruins og Toronto Maple Leafs. NHL består av 32 lag, Boston topper totaltabellen med 29 seirer etter 37 kamper, foran Carolina Hurricanes med 25 seirer etter 38 kamper.

Minnesota Wild har vunnet 22 av 37 kamper og er totalt sett NHLs 12. beste lag, fire plasser bak Tampa Bay med 24 seirer etter 37 kamper.