For Lillestrøm-trenerne Geir Bakke og Petter Myhre fikk uttelling for grepene de gjorde i pausen. Innbytter Gjermund Åsen hamret inn 3–3-målet i kampens 89. minutt.

Og ikke nok med det: Prikken over i-en kom da Akor Adams satte inn 4–3 for bortelaget nesten seks minutter på overtid.

Da tok det fullstendig av i bortesvingen, mens det ble dørgende stille i motsatt ende. Bluss og fyrverkeri smalt blant de gule og sorte, før en stor tifo med «Derbyseier» og «Det var alt, Enga» ble rullet over tribunen.

– Jeg er glad og takknemlig. For en fantastisk karakter av gruppa. Bare Gud kan gjøre dette mulig, sier Adams til VG.

– Jeg kan ikke beskrive atmosfæren, man må oppleve det.

Nigerianeren ble også matchvinner langt på overtid mot Strømsgodset tidligere denne sesongen, da LSK også vant 4–3.

LSK-trener Geir Bakke tok fullstendig av da Hagenes blåste av kampen, knyttet nevene og feiret intenst foran bortesvingen.

– Det er en begivenhet når disse to klubbene møtes. Det å dra i land en seier på overtid da er spesielt – og godt, sier han til TV 2.

Deretter tok keeper Mads Hedenstad Christiansen over showet med megafon da bortelaget feiret seieren.

– Vi gir ikke opp. Denne gjengen gir aldri opp. Det er noe med dynamikken i gruppen her, legger Bakke til overfor VG.

Det kokte allerede før start i mandagens hatoppgjør. Både Klanen og Kanarifansen hadde møtt opp mannsterke.

– Jeg visste ikke at det var mulig med sånne tilstander i Norge. De er jo helt sinnssyke på tribunen der, sier LSKs Ruben Gabrielsen til VG.

Tifoer i klubbens farger skled over i bluss og høylytt støtte idet dommer Kristoffer Hagenes blåste i gang kampen.

Og de fremmøtte fikk servert en fartsfylt førsteomgang. Et rødt kort ti minutter før pause satte sitt preg på kampen. Vålerengas Simen Juklerød ble sendt i dusjen etter en VAR-sjekk, noe som vekket reaksjoner blant norske fotballkjennere.

Før det var det en real målfest som fant sted på for anledningen elektriske Intility Arena:

• Daniel Håkans satte inn 1–0 etter seks minutter. Seedy Jatta nikket ballen ned til høyrekanten, som fant en vei forbi LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen

• Lillestrøm slo tilbake kort tid etterpå. Akor Adams nikket ballen ned til Thomas Lehne Olsen, som hamret ballen opp i vinkelen.

• Deretter scoret Vålerenga to kjappe. Først styrte Henrik Bjørdal inn et innlegg fra Vegar Eggen Hedenstad. Så var Seedy Jatta på rett sted til rett tid da LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen ga en retur på skuddet til Mohamed Ofkir.

I pausen tok Lillestrøm grep. Gjermund Åsen kom inn for Espen Garnås. Trønderen la seg som vingback, mens Magnus Knudsen gikk ned som høyre midtstopper.

• Bortelaget fikk en drømmestart på andre omgang da Akor Adams satte inn 3–2-reduseringen nærmest umiddelbart.

• Lillestrøm presset på for et utligningsmål i hele andre omgang, mens Vålerenga stort sett lå dypt og forsvarte ledelsen.

• Innbytter Aaron Kiil Olsen satte ballen i mål for Vålerenga, men dommer Hagenes blåste for frispark imot like før.

• I stedet utlignet bortelaget i kampens 89. minutt ved Gjermund Åsen.

• Det ble lagt til hele seks minutter. I kampens 96. minutt scoret Akor Adams matchvinnermålet for LSK.

Lillestrøm står med ni poeng etter fire kamper, mens Vålerenga ikke har vunnet siden 1–0-seieren mot tabelljumbo Aalesund i første serierunde.