Hverken Henrik Kristoffersen eller Kjetil Jansrud klarte å klatre opp på pallen i superkombinasjonen i NM. Hverken Henrik Kristoffersen eller Kjetil Jansrud klarte å klatre opp på pallen i superkombinasjonen i NM. Foto: NTB SCANPIX

Kristoffersen og Jansrud sjanseløse mot ukjent løper i NM

Rasmus Windingstad (24) kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag.

Kjetil Jansrud, som ledet etter 1. omgang, ble nummer fem. Jansrud hadde 1,47 sekunder å gå på til Windingstad etter utfordelen, men i slalåm var Windingstad klart sterkest.

Windingstad vant også superkombinasjonensn i NM i fjor. 24-åringen er likevel relativt ukjent utenfor alpinmiljøet. Han har riktignok stilt i et knippe verdenscuprenn, men uten å hevde seg helt i toppen.

Hans totaltid på 1.59,27 torsdag gjorde at han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass.

  • Elg – i skibakken i Oslo? Utrolig, men faktisk sant. Les mer her:

Kristoffersen avanserte

Sebastian Foss Solevåg tok bronsen, mens fartsspesialist Jansrud var 1,12 sekunder bak Windingstad etter at finaleomgangen var kjørt.

Henrik Kristoffersen lå på en 34.-plass etter utfordelen, men kjørte seg som ventet stort opp i slalåm. Han havnet til slutt på 16.-plass, og det skilte 3,45 sekunder til Windingstads vinnertid.

Adrian Smiseth Sejersted, som vant NM-utforen onsdag, lå på annenplass etter utfordelen, men i slalåm slet han mer og kjørte ut.

Rasmus Windingstad tok NM-gull torsdag. Rasmus Windingstad tok NM-gull torsdag. Foto: NTB scanpix

19-åring tok gull

På kvinnesiden sikret Marte Berg Edseth NM-tittelen etter en strålende slalåmomgang i superkombien. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng.

Ingen i toppen maktet å tukte 19-åringen i finaleomgangen, og Edseths slalåmtid på 43,97 sikret henne seieren med 0,94 sekunders margin på Sæthereng.

Hun tok dermed sin andre NM-tittel på like mange dager. Onsdag vant hun utforen i Hafjell.

Maren Skjøld kjørte seg opp i finaleomgangen og endte på tredjeplass torsdag. Hun var 0,98 sekund bak Edseth. Hun lå på åttendeplass før slalåmdelen.

(©AFTENPOSTEN/NTB)