– Vanligvis er jeg ikke så god på hodet, men i dag var jeg heldig. Jeg har en konkurranse med Ruben Dias om hvem av oss som kan score mest på hodet, sier Silva til BT Sport.

Bernardo Silva er kanskje bare 173 centimeter høy i duell med den 16 centimeter høyere Nico Elvedi, men portugiserens fotballkløkt gjorde at han befant seg i akkurat rett posisjon da João Cancelo vartet opp med et innlegg fra aller øverste hylle.

Ballen duppet perfekt ned over hodet til stakkars Elvedi, Silva gjorde som Raheem Sterling da engelskmannen ble matchvinner mot Arsenal i helgen og styrte ballen inn med hodet.

Etter sidebyttet brukte han hodet igjen.

Denne gangen tilrettela han Cancelos innlegg perfekt inn mot femmeteren til fremadstormende Gabriel Jesus, som kriget inn 2–0. Det tyske forsvaret klarte rett og slett ikke å håndtere Manchester Citys provisoriske target-spiss og hans portugisiske servitør.

– Jeg spilte med ham (Cancelo) i syv år i Benfica, vi er fra samme generasjon. Vi har god kjemi, han kjenner timingen min, fortsetter Silva.

Manchester City har nå 19 seirer på rad i alle turneringer.

– Vi har mye penger og kan kjøpe mange fantastiske spillere, sier en trolig ironisk trener Pep Guardiola på spørsmål om hva som kan forklare den utrolige seiersrekken, melder Manchester Evening News-journalist Simon Bajkowski.

BRUK HODET! Bernardo Silva klapper målscorer Gabriel Jesus på hodet etter 2–0. Foto: Laszlo Balogh / AP

De siste scoringene fra Manchester City har kommet på uortodoks vis til Pep Guardiola å være. Banespillet var mer gjenkjennelig, Manchester City dominerte totalt i første omgang og lot tyskerne knapt få føle på gresset på motstanders halvdel - og det med Kevin de Bruyne på benken gjennom hele kampen.

Trener Pep Guardiola var imidlertid ikke bare fornøyd.

– Vi spilte en god kamp, men vi var ikke kliniske nok på topp, vi hadde nok sjanser én-mot-én, vi må forbedre oss. I denne turneringen holder det ikke, sier Guardiola til BT Sport.

Spesielt da Jesus nølte alene med BMG-keeper Yann Sommer og skuslet bort muligheten var Guardiola synlig frustrert på sidelinjen.

Etter sidebyttet endret forholdene seg noe, men ikke mye. Tyskerne kom til enkelte halvsjanser, især da Alassane Plea hælflikket ballen utenfor på akrobatisk vis, men Ederson fikk nok en gang godt betalt for lite arbeid mellom stengene.

Bare ett skudd presterte tyskerne å få på mål i Ungarns hovedstad Budapest, der de spilte som følge av innreiserestriksjonene til Tyskland.

OVERLEGNE: Manchester City var best på det meste i Budapest. Foto: Sofascore.com

Grafikk: www.sofascore.com

Marco Rose har takket ja til å ta over Erling Braut Haalands Dortmund-lag og må finne seg i en aldri så liten hengemyr med Borussia-rivalen fra Mönchengladbach.

I ligaen går det trått og alt håp om avansement i Champions League virker fånyttes.

Forrige gang Manchester City ikke vant en fotballkamp var nemlig 15. desember. De 19 påfølgende kampene er alle vunnet, bare seks baller har Ederson plukket ut av nettet og Pep Guardiolas seiersmaskin seiler nå opp som favoritt til å vinne rubbel og bit de kjemper om denne sesongen.