For bare 1.26 var spilt i minusgradene i Minsk da Haavi ble spilt fri av Sophie Roman Haug. LSK-kapteinen fikk god tid og kunne plassere ballen i lengste hjørne bak keeperen.

Lillestrøm hadde god kontroll fra start i 16-delsfinalen, men var heldig som unngikk et straffespark i mot etter 10 minutters spill. Cathrine Dahlströms opptreden var fryktelig klønete innenfor 16-meteren da hun felte Henriette Akaba.

Heldigvis for LSK vinket den kroatiske dommeren spillet videre. Og at hellet var på LSKs side ble tydelig for alle noen minutter senere da Minsk-spiss Tamila Khimich presterte å sette ballen over LSK-keeperen fra kloss hold.

Vi fulgte kampen i vårt livesenter

I starten av 2. omgang ble Lillestrøm spilt fryktelig lave, men da sjansen bød seg var romerikingene svært så effektive. Som i 56. minutt da et innlegg fra Haavi havnet rett i beina på Justine Vanhaevermaet. Belgieren nølte ikke et sekund og satte inn 2–0 med høyrefoten.

Med to «bortemål» er utgangspunktet nær perfekt før returmøtet på norsk jord.

Har mer å spille for

Etter en skuffende 5. plass i Toppserien, har LSK likevel to fine anledninger til å pynte på inntrykket av mesterlag på retur.

Nå har de alle tiders mulighet til å ta seg videre i Champions League, og før returmøtet mot hviterusserne i neste uke får de søndag sjansen til å kjempe om nok et cupgull, mot Vålerenga.

Hege Riises siste sesong som LSK-trener kan fortsatt ende i noe fint og flott. Et avansement i Champions League kan også gi en del penger i kassen. De to kampene mot Minsk innbringer rundt 800.000 kroner fra UEFA, men da dekker klubben reisekostnadene selv.

I tillegg betales et cupgull med 300.000 kroner for tiden ...

PS! Vålerenga møter danske Brøndby i første kamp i 16-delsfinalen i morgen, torsdag.

foto
GIKK FORAN: Emilie Haavi scoret det første målet da Lillestrøm slo hviterussiske Minsk i ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen, NTB