Federer er med det den første tennisspilleren som topper den årlige listen fra Forbes. Den strekker seg fra 1. juni ett år til det neste.

106 millioner dollar tilsvarer med dagens kurs 1,03 milliarder kroner.

Av de 1,03 milliardene Federer har tjent inn det siste året, er rundt 60 millioner av disse prispenger. De resterende 996 millionene er fra sponsorinntekter og deltakerhonorar, skriver Forbes.

Kun én annen utøver har tjent over 100 millioner fra sponsorinntekter og deltakerhonorar på ett år. Det er golfstjernen Tiger Woods. Han har gjort det flere ganger.

Federer har vunnet flest Grand Slam-titler i tennisen med 20, og har vært flest uker på toppen av verdensrankingen med 310 totalt.

I løpet av de siste 12 månedene har LeBron James dratt inn 88,8 millioner dollar. Foto: Jeff Chiu, File / AP Photo / NTB scanpix.

Cristiano Ronaldo (105 millioner dollar) og Lionel Messi (104 millioner dollar) er like bak Federer, som nummer to og tre på listen.

Hakk i hæl på de to fotballstjernene er en annen magiker – Neymar (95,5 millioner dollar). Nummer fire? Basketballstjernen LeBron James, med 88,8 millioner dollar.

Av idrettsutøverne som er inne topp 20 spiller tre fotball, seks basketball og tre amerikansk fotball. Det er tre boksere og én MMA-utøver, samt to golfspillere, én formel-1-kjører og én tennisspiller.

To kvinner fikk også plass topp 100 – begge tennisspillere. Naomi Osaka fra Japan er nummer 29 med en inntekt på 37,4 millioner dollar, mens Serena Williams er fire plasser bak med 36 millioner dollar.

Cristiano Ronaldo tjente 105 millioner dollar fra 1. juni 2019 til nå. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB scanpix.