Med West Ham-matchen kom han nemlig opp i 50 ligamatcher som Tottenham-ansvarlig. Det har gitt bare 81 poeng - og er desidert verst i hans karriere når vi teller poeng etter 50 kamper, viser en statistikk som OptaJoe har lagt ut på Twitter:

• 123 poeng: Real Madrid (2010–2013).

• 114 poeng: Chelsea (2013–2015).

• 95 poeng: Manchester United (2016–2018).

• 81 poeng: Tottenham (2019-).

Tottenham er nede på 9. plass, med ni poeng opp til West Ham. Mourinhos menn har tapt fem av de siste seks ligakampene.

– Jeg tror det blir veldig hardt med topp fire. Det vil bli veldig, veldig hardt, sier Spurs-sjefen.

– De forsvarte seg, vi angrep og skapte - og var uheldige, var Mourinhos oppsummering til BBC i en kamp der West Ham gikk opp til 2–0 tidlig i 2. omgang.

– Det er et stort resultat for oss, sier David Moyes, West Ham-manager, til BBC.

Michael Antonio sendte West Ham foran etter kun fem minutter. Og Tottenham fikk en enda tyngre start på andre omgang.

Jesse Lingard økte til 2–0 bare tre minutter etter hvilen mot hans gamle manager i Manchester United, José Mourinho.

Lucas Moura reduserte med en lekker stuss på corner fra Gareth Bale en drøy halvtime før slutt, men utligningen kom aldri.

TRENERDUELL: David Moyes og West Ham vant duellen mot José Mourinho og Tottenham i London lørdag. Foto: CLIVE ROSE / X01348

Bale var svært nære med et skudd i tverrliggeren, og Harry Kane hadde en rekke skumle avslutninger.

På overtid gikk en West Ham-klarering i Son Heung-min og deretter i stolpen etter klabb og babb. Igjen var marginene på West Hams side.

Seieren sender David Moyes’ West Ham opp til fjerdeplass, som gir Champions League-deltagelse. West Ham er nå to poeng foran Chelsea og fem poeng foran Liverpool.