ØIF Arendal storspilte og ledet med sju mål borte mot den tyske bundesligaklubben, men tyskerne spiste opp forspranget og reddet uavgjort mot det norske laget.

Göppingen er regjerende EHF-mester og var stor favoritt mot ØIF Arendal.

– Vi holder oss til kamp-planen hele veien. Forsvar sitter og fantastisk målvaktsspill fra start. Angrep løser vi veldig bra. Vi er nøyaktige og tålmodige. Vi klarer å brette ut Göppingen og vi klarer å holde ballen i laget lenge. Dessuten er vi flinke til å sette ballen i målet. Sånt gir resultater, sier ØIF-trener Marinko Kurtovic til egen nettside.

Publikum var i sjokk her nede. De endte opp med å pipe på eget lag. Våre tyske venner ble paniske og hadde vi ikke hatt endel dommeravgjørelser mot oss, tror jeg vi hadde vunnet med god margin.

Göppingen startet best og ledet 2-0 tidlig i kampen, men de norske gjestene kom tilbake og ledet en periode 11-8. Til pause var stillingen 15-14 til ØIF Arendal.

Annen omgang startet med et norsk målshow. Seks kjappe mål førte gjestene opp i 21-14 før tyskerne skjønte hva som skjedde. Men da hjemmelaget først skjønte alvoret kom det fire tyske mål på rappen, og sjumålsledelsen var skrumpet inn til tre.

Göppingen kom seg etter hvert opp til 23-23, og lagene fulgte hverandre fram til 25-25. Da gikk Arendal opp i ny tomålsledelse, men tyskerne hentet seg inn slik at kampen endte uavgjort 27-27.

Returoppgjøret spilles i Sør Amfi i Arendal 25. november. Vinneren får plass i EHF-cupens gruppespill.