Johannes Høsflott Klæbo under sprinten i Planica lørdag. Johannes Høsflott Klæbo under sprinten i Planica lørdag. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Dobbelt norsk da Klæbo lekte seg med konkurrentene: – Finnes ingen større favoritt i OL

Johannes Høsflot Klæbo gikk fra resten av verdenseliten, kun uker før OL-sprinten.

– Det er veldig kult å vinne. Jeg liker løypa her veldig godt, og det er fint å være først i mål, sa Klæbo i et intervju med arrangøren etter målgang i finalen.

Det ble dramatikk allerede i kvartfinalene i sprinten for herrene i Planica lørdag.

Johannes Høsflot Klæbo tok som vanlig føringen, og hadde med seg Calle Halfvarsson som viste prov på god form. Men i en vanskelig sving gikk plutselig svenskenes stjerne i bakken, og fikk løpet ødelagt.

Klæbo gjorde som han ville og vant heatet enkelt.

I den første semifinalen var det en nordmann som fikk smake snøen. Sondre Turvoll Fossli gikk ned i samme sving som Halfvarsson, i et renn hvor han var avhengig av å vise seg frem med tanke på en OL-plass.

– Det var utrolig kjedelig. Jeg hadde lyst å kjempe om den siste plassen i OL, og det kan godt hende jeg dro med meg OL i det fallet, sier Fossli til pressen etter fallet.

Foran der tok Klæbo kommandoen sammen med Emil Iversen, og begge de to nordmennene tok seg til finalen.

– Det ser ut som Emil Iversen er i ferd med å gå seg inn på sprintlaget i OL, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

I det andre heatet spurtet Eirik Brandsdal seg inn til en finaleplass, mens Pål Golberg havnet på den første plassen utenfor finalen.

Finalen ble enmannshow av dimensjoner. Johannes Høsflot Klæbo bare duret i vei, og halvveis i løypa fikk han luke. Trønderen kunne tillate seg å senke farten inn mot mål, men hadde full kontroll på seieren. Bak kom Emil Iversen, som dermed sørget for dobbelt norsk.

– Han gjør akkurat som han vil, sa Torgeir Bjørn.

– Det er ingen større favoritt på noen langrennsøvelse i OL enn det Klæbo er på sprinten, sa NRK-kommentator Jann Post.

Saken oppdateres!